Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Felicia Ovanesian, city-manager Constanța Proiectarea spitalului de Cardiologie și Oncologie va dura un an!

ro

12 Jan, 2023 14:53 1384 Marime textMinistrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat ieri cele 27 de spitale care vor fi construite prin PNRR. Printre acestea se numără și „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța - Spital nou”.

În cadrul unei conferințe de presă, city-managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian a anunțat că după semnarea contractului, va fi demarată etapa de proiectare care din discuțiile cu primarul, Vergil Chițac va dura cel puțin un an.

Ovanesian a mai afirmat că în acest moment, nici un motiv să creadă că termenul de finalizare a construcției, respectiv iunie 2026 nu va putea fi respectat.

Noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 19.660 mp.

Acesta va avea două specializări: oncologie si cardiologie.  

Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene.  
 
De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical.  

Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălţime D+P+3E şi o suprafaţă construită de 2.991,00 m2 și o suprafață desfășurată de 12.202,00 m2. 

Valoarea proiectului “Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța - Spital nou” este de 103.214.244,06 euro din care finanțare nerambursabilă prin intermediul PNRR 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026. 

Activitatea spitalului se va concentra pe două specialități: cardiologie şi oncologie.  

Noul spital va avea cȃte două funcționalități pentru fiecare specialitate medicală, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi) şi spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi). Specialitatea Cardiologie va completa serviciile medicale existente, acestea neacoperind la acest moment cerințele şi necesarul populației. Pentru Oncologie nu există la acest moment servicii medicale, acestea fiind satisfăcute în alte localități, în special în Bucureşti. Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii