Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o victimă a West Nile (video)

ro

16 Sep, 2010 00:00 1424 Marime text

Judetul Constanţa se afla pe un nedorit loc intai in ceea ce priveste decesele, dar si cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul West Nile. Până în prezent, două persoane au murit din cauza temutei boli, iar medicii au confirmat alte opt cazuri de infectare.

Virusul West Nile a mai făcut încă o victimă în judeţul Constanţa! Este vorba despre o femeie in varsta de 60 de ani din Mangalia, care a decedat, marti. Pacienta a fost internata din cinci septembrie la spitalul din Mangalia. Dupa cateva zile a ajuns in sectia de neurologie a spitalului judetean, iar apoi a fost transferată in spitalul clinic de boli infectioase. Din păcate, antecedentele medicale pe care le avea i-au agravat boala, şi pacienta a decedat.

Femeia in varsta de 60 de ani este a doua persoana din judetul constanta care decedeaza din cauza virusului West Nile. Din nefericire, tot pe primul loc in tara suntem si in ceea ce priveste numarul cazurilor de imbolnaviri confirmate, adica opt. In consecinta, directia de sanatate publica, alaturi de prefectura constanta, au solicitat primariilor din judet sa ia masuri pentru a inlatura pericolul. Medicii le recomanda constantenilor care prezinta febră, dureri de cap si dureri musculare sau stări generale de epuizare, greaţă şi vărsături sa se prezinte de urgenta la un consult. In plus, nu trebuie sa uitati de protectie nici in zilele calduroase care urmeaza, asa ca este recomandat sa purtati imbracaminte cu maneci lungi si sa folositi la ferestre plase pentru tantari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii