Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugs Bunny, îndrăgitul personaj din desene animate, a debutat pe micile ecrane în urmă cu 81 de ani

ro

27 Jul, 2021 07:39 1535 Marime text

 
  • În urmă cu 81 de ani, pe 27 iulie, Bugs Bunny debuta pe micile ecrane, în desenul animat „A Wild Hare”.

Bugs Bunny este un iepure fictiv care apare în seriile animate Looney Tunes şi Merrie Melodies. Personajul îşi păstrează calmul în orice situaţie şi este mai inteligent decât orice rival care îi întrerupe stilul de viaţă relaxat. 

Bugs Bunny apare în seriile animate Looney Tunes și Merrie Melodies create de Leon Schlesinger Productions, ce a devenit, în 1945, Warner Bros Cartoons, conform wikipedia.org.

Celebrul iepure a fost nominalizat la Oscar, iar in anul 1985 a devenit al doilea personaj de desene animate, după Mickey Mouse, care a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Conform Bugs Bunny: 50 de ani și doar un iepure gri (Bugs Bunny: 50 Years and Only One Grey Hare), el s-a „născut” în 1940 în Brooklyn, New York, rezultatul imaginației lui Tex Avery (care a regizat A Wild Hare, debutul lui Bugs Bunny) și Robert McKimson (cel ce a creat designul lui final), printre mulți alții.

Vocea lui Bugs Bunny este un amestec de dialecte din Bronx şi Brooklyn.  Fraza lui preferată este „What's up, Doc?” (tradusă „Care-i treaba, moșule?”), spusă în timp ce mănâncă un morcov. 

El rămâne unul din cele mai populare personaje de desene animate din lume. În 2002, el a fost numit de TV Guide ca cel mai bun personaj de desene din toate timpurile. În prezent, el este mascota fraților Warner (Warner Brothers).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii