Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunerea de eliminare a plății parcării pe timp de noapte va fi repusă vineri într-o nouă ședință de Consiliu Local

ro

21 Jul, 2022 18:41 1865 Marime text
Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac


Aflat în concediu, primarul Vergil Chițac aruncă doar în curtea PSD eșecul ședinței de Consiliu Local de astăzi în care trebuia să se aprobe eliminare a plății parcării pe timp de noapte în Constanța și Mamaia.

„Ce vă voi descrie mai jos nu sunt desene animate, deși mi-aș fi dorit. Astăzi, consilierii locali PSD au respins propunerea de eliminare a plății parcării pe timp de noapte în Constanța și Mamaia.

Lucrurile au stat în felul următor:
1) Am propus CL eliminarea obligativității plății parcării în Constanța și Mamaia, între orele 22:00 și 08:00, până la 15 septembrie;
2) Printr-un amendament, consilierii PNL au dorit prelungirea termenului până la 31 decembrie, iar propunerea a fost votată;
3) La rândul lor, consilierii PSD au făcut un alt amendament, prin care doreau modificarea orelor de la 22:00-08:00 la 20:00-08:00, cu efecte tot până la 31 decembrie. USR a votat această propunere (!?);
4) În cele din urmă, în urma consultărilor, a rămas în picioare propunerea PSD, care a fost supusă votului, dar...
5) Surpriză! La votul final al amendamentului, consilierii PSD nu și-au mai votat propria propunere (!!!), iar totul a picat.
Astăzi, consilierii locali PSD au sfidat și logica, și bunul-simț. Au sfidat Constanța și v-au sfidat pe dumneavoastră. Au venit deciși să îngroape o inițiativă, nimic mai mult, nimic în folosul comunității. Așa înțeleg domniile lor că se face administrație: printr-un concurs ieftin de populism, presărat cu numere de circ și gaguri pentru mulțimi.

Dar nu-i nimic. Țin să-i anunț că nu voi lua parte la acrobațiile lor ieftine. Aceste ultime zbateri nu fac decât să ne convingă că stârpirea cuibului pesedist a făcut și va face Constanței mult bine. Epoca lor s-a stins", a scris pe Facebook, Vergil Chițac.

Acesta a mai anunțat că  mâine va repune pe ordinea de zi a ședinței CL propunerea de eliminare a plății parcării în Constanța și Mamaia pe timp de noapte.

Reamintim doar consilierii USR Constanța și doi aleși locali de la PNL au votat pentru forma finală a proiectului din ședința extraordinară de astăzi ce prevedea suspendarea plății parcării în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia până la 31 decembrie 2022, în intervalul orar 20.00 - 08.00.

S-a ajuns la această formă în urma amendamentelor depuse de PNL, în numele primarului Chițac, și de PSD. Cu toate acestea, la momentul votului, aceștia s-au abținut, iar proiectul nu a trecut!

Citește și:

Bătaie de joc la adresa constănțenilor. După 2 ore de dezbateri, Consiliului Local Constanța nu a fost în stare să se înțeleagă pe proiectul de modificare a Regulamentului parcărilor!


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii