Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Constanța, sistemul de supraveghere funcționează 10.000 lei amendă pentru gunoi aruncat la întâmplare

ro

20 Sep, 2023 16:25 1382 Marime text
  • Polițiștii locali din cadrul DGPL Constanța au amendat cu suma de 10.000 de lei o persoană care a aruncat deșeuri menajere pe domeniul public
  • Fapta a fost surprinsă cu ajutorul camerelor de supraveghere, cu ajutorul cărora poliţiştii locali monitorizează în permanenţă întreg municipiul Constanţa şi manifestă toleranţă zero faţă de persoanele care încalcă prevederile legale
 
Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au surprins cu ajutorul camerelor de supraveghere o persoană care a aruncat deșeuri provenite din gospodărie pe domeniul public. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă de 10.000 lei.
 
Conform DGPL Constanța, aruncarea gunoiului la întâmplare, pe domeniul public, duce la suportarea consecințelor.
 
Pentru evitarea situațiilor neplăcute, constănțenii sunt rugați, pe această cale, să nu mai arunce gunoiul pe stradă și să nu mai depoziteze sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor, adaugă sursa citată.
 
De asemenea, în conformitate  cu prevederile art.30, alin. 4 din OUG 92/2021 modif.prin Legea 17/2023, persoanele fizice au obligația sa depună deșeurile provenite din gospodărie, pe tipuri, în sistemul de colectare separată a deșeurilor municipale gestionate de către operatorul autorizat.
 
Poliţiştii locali monitorizează în permanenţă întreg municipiul Constanţa şi manifestă toleranţă zero faţă de persoanele care încalcă prevederile legale, ține să sublinieze sursa.
 
„Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetăţenii şi îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislaţiei de mediu la numerele de telefon 0241.484.205 şi 0341/922 sau pe adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.”, încheie DGPL Constanța.
 
 Citește și
Primăria Constanța sancționează „arta stradală”. Amenzi pentru vandalism

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii