Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța sancționează „arta stradală”. Amenzi pentru vandalism

ro

20 Sep, 2023 10:55 898 Marime text
  • Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală Poliția Locală Constanța acționează permanent pentru prevenirea și combaterea încălcării tuturor normelor de conviețuire socială
Desenele și inscripțiile făcute ilegal, de regulă, de către minori și adolescenți, „nu sunt apreciate” de administrația publică locală întrucât provoacă din punct de vedere legal pagube materiale pentru administrație ori pentru persoanele fizice sau juridice și creează costuri suplimentare pentru îndepărtarea lor.

În ce privește stațiile de autobuz recent amenajate, ce au fost deja vandalizate de câțiva minori, se va lua legătura cu părinții acestora care vor trebui să suporte  prejudiciul material creat 
 
Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală Poliția Locală Constanța acționează permanent pentru prevenirea și combaterea încălcării tuturor normelor de conviețuire socială, printre care se află și murdărirea orașului cu graffiti sau cu diverse mesaje (limbaj licențios, nume de formații, reclame) pe zidurile clădirilor publice sau private, în pasaje, stații de autobuz, poduri, etc. 
 

„Dacă pentru unii, desenele graffiti executate pe suprafețe care nu sunt destinate acestui scop reprezintă artă stradală, pentru majoritatea constănțenilor, reprezintă o vandalizare a spațiului public și deteriorează imaginea orașului”, susține  Primăria contănțeană printr-un comunicat.

 
Aceste desene și incripții făcute ilegal, de regulă, de către minori și adolescenți, provoacă din punct de vedere legal pagube materiale pentru autoritatea publică locală ori pentru persoanele fizice sau juridice și creează costuri suplimentare pentru îndepărtarea lor. 
 
În acest sens, trei copii au fost surprinși că vandalizează stațiile recent amenajate  de pe strada Baba Novac, Aleea Hortensiei sau de pe bulevardul Tomis. 
 
După ce au urmărit imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din stații, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au demarat procedura de identificare a minorilor și este doar o chestiune de timp până vor fi găsiți. Ținând cont de vârsta acestora, polițiștii vor lua legătura cu părinții  minorilor care vor trebui să suporte prejudiciul creat. 
 

„Dragi părinți, vă reamintim că, în conformitate cu prevederile art.1372 din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, dumneavoastră sunteți responsabili pentru faptele săvârșite de copiii dumneavoastră. Pentru a nu ajunge în asemenea situații și să scoateți bani din buzunar,  vă rugăm să le mai vorbiți încă o dată despre diferențele dintre bine și rău. E păcat să distrugem bunuri de care se folosesc atâția oameni.” subliniază sursa citată  

 
De asemenea, orice act de vandalizare înseamnă cheltuieli în plus de la bugetul local pe care municipalitatea le suportă pentru reparații, încheie sursa 
 
Pe această cale, constănțenii sunt rugați să nu asiste impasibili la actele de vandalism și să semnaleze orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro. – DIRECȚIA GENERALĂ POLIȚIA LOCALĂ. 
 
Citește și:

DGPL Constanța derulează o campanie de informare a cetățenilor cu privire la importanța normelor de conviețuire socială și a dreptului de a păstra un mediu curat (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii