Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În căutarea adevărului de la Cardiovasculara lui Căpăţînă

ro

16 Nov, 2010 00:00 1522 Marime text
clinica_chirurgiecardiovasculara.jpgDina: "Sperăm ca până la finele acestei săptămâni să avem un rezultat al anchetei. O să vedem ce s-a întâmplat acolo"

Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a dat dispoziţia pentru demararea anchetei în cazul operaţiilor pe care o echipă de chirurgi le-a efectuat săptămâna trecută în Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Aduşi din Germania în spitalul condus de Dănuţ Căpăţînă pentru a opera românii bolnavi, cei patru chirurgi de la Centrul Cardiologic MediClinic din Lahr/Baden, Germania, au avut puţin ghinion, pentru că unul dintre pacienţii supuşi unei intervenţii chirurgicale a decedat. Şi, din salvatorii românilor, cei patru nemţi au devenit "ciuca înjurăturilor". Explicaţia oficială a venit la câteva zile după intervenţia chirurgicală, când conducerea SCJU în frunte cu Căpăţînă a susţinut că, de fapt, nu oaspeţii puseseră bisturiul pe decedat, ci medicii autohtoni, care au fost trimişi prin aceste declaraţii în "bătaia puştii". Numai că declaraţiile post-operaţii nu se potrivesc foarte bine cu cele de dinaintea intervenţiilor chirurgilor germani. Se spunea că "medicii germani, asistaţi de colegii lor constănţeni, vor opera o parte dintre pacienţii internaţi în clinica constănţeană". Dar, se pare că nu a fost tocmai aşa. Sau cel puţin aşa susţine Dănuţ Căpăţînă, care s-a trezit că vedetele aduse tocmai din Germania nu au avut rezultatele scontate.

În urma experienţei a rămas în urmă familia îndurerată a unui bărbat de 55 de ani care a decedat. Şi o anchetă, demarată de Direcţia de Sănătate Publică, pentru a descoperi măcar cine a operat: românii sau nemţii. "Sperăm ca până la finele acestei săptămâni să avem un rezultat al anchetei. O să vedem ce s-a întâmplat acolo. Vom discuta cu medicii de pe secţie", a declarat Constantin Dina, şeful DSP.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii