Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imperiul Leilor 2022 Surori de etnie rromă, afacere cu rochii tradiționale țigănești. Cine se află în spatele succesului lor (VIDEO)

ro

19 Jun, 2022 15:28 2617 Marime text
Surorile rome care i-au uimit pe jurații de la „Imperiul leilor”, foto: captura Youtube- PRO TV Femeile de etnie rromă au un stil vestimentar aparte, apreciat chiar de designeri vestimentari renumiți. Dar marea lor problemă este că nu-și găsesc niciodată haine care respectă întru totul cultura lor. Trei surori și-au unit forțele pentru a crea ținute tradiționale țigănești adaptate vremurilor actuale.

Isabela, Irina și Lorena Stănescu nu știu să facă afaceri, dar sunt absolut sigure că vor da lovitura cu ținutele lor, inspirate din cultura și tradiția poporului lor. Cele trei și-au unit forțele și au creat un brand propriu, sub care produc rochii, fuste și alte articole vestimentare tradiționale, însă adaptate vremurilor actuale.

Odată cu reușita în afaceri, cele trei vor să înlăture prejudecățile care spun că femeile de etnie rromă nu au dreptul să viseze la mai mult. 

Pentru a-și pune în aplicare planul, au cerut leilor o investiție de 100.000 de euro, pantru care sunt dispuse să renunțe la 30% din acțiuni. Au și o colecție gata pentru vânzare, dar speră să obțină de la finanțatori sfaturi prețioase pentru a se putea menține în business.

Bărbații investitorii de la Imperiul Leilor au remarcat talentul lor și le-au oferit sprijin financiar cu o condiție: în cazul în care Cristina Bâtlan consideră că e valoare în produsele lor, ei se vor alătura cauzei.

Fondatoarea Musette le-a provocat pe tinere să creeze 500 de ținute pe care să le vândă online și în magazinul Mesteshukar, pe care l-a finanțat la Imperiul Leilor. Dacă vor avea succes cu prima lor colecție, Cristina Bâtlan, Dragoș Petrescu, Dr. Wargha Enayati și Dan Șucu vor investi împreună 100.000 de euro în dezvoltarea proiectului.

Cele trei surori au acceptat propunerea.



Cine se află în spatele afacerii

În spatele afacerii se alfă chiar tatăl fetelor. 

„Tăticul nostru este un avangardist. Asculta ABBA, Michael Jackson și Bonnie M, muzică pe care nu prea o ascultai în comunitate. El a avut curajul să închidă gura tuturor celor care au încercat să ne judece”, o completează Isabela., scrie libertatea.ro. 


Sursa:  imperiulleilor.protv.ro

Sursa video: Youtube/ PRO TV 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii