Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii militari au intervenit la peste 1.700 de solicitări în ultimele 24 de ore

ro

05 Jan, 2024 09:47 578 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUÎn cursul zilei de ieri, pompierii militari au intervenit la peste 1.700 de solicitări înregistrate la nivel național, cele mai numeroase dintre acestea fiind în zona București–Ilfov și în județele Brașov, Prahova și Mureș. 

Potrivit IGSU, cea mai mare pondere a misiunilor gestionate este reprezentată de cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor calificat. În urma acestor solicitări, echipajele SMURD au asistat medical 1.483 de persoane aflate în dificultate.

„Concomitent cu aceste acțiuni, colegii noștri au gestionat 149 de misiuni în sprijinul comunităților, în timp ce, echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 75 de incendii înregistrate pe tot teritoriul țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.

Totodată, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 10 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. 

În ultimele 24 de ore, pentru protecția populației, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind fenomenele hidrologice periculoase în județul Caraș-Severin, în timp ce, colegii noștri au continuat și acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și, implicit, a cetățenilor străini veniți în România“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență ce pot apărea și care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun gestionării cu eficiență a acestora.

„Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, din App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile care conțin măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență!

Împreună contribuim la dezvoltarea climatului preventiv!“ - au mai transmis reprezentanții IGSU

Citește și: 

Bărbat rănit în incendiul ce i-a mistuit locuința! De la ce a pornit focul (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii