Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cum arată bicicletele din sistemul de bike-sharing din municipiul Constanţa! (galerie foto)

ro

20 May, 2019 00:00 5225 Marime text
La finele lunii martie, Primăria Constanţa anunţa că în aproximativ o lună sistemul bike-sharing va fi operaţional. Bicicletele din acest sistem au fost amplasate recent în staţiile din municipiu, iar unele staţii încă sunt în curs de operaţionalizare.
 
390 de biciclete vor fi puse la dispoziţia constănţenilor şi a turiştilor în câteva săptămâni, anunţa Primăria Municipiului Constanţa, în martie.
 
Proiectul „Black Sea Bike - Diversification of the tourism services in Constanţa - Balchik cross border region by bike - BSB” urmăreşte utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante, o alternativă ecologică pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.
 
Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărţii de identitate, de la agenţiile SPIT din Constanţa un card de utilizator. Cu acest card va putea să ridice, de la oricare din cele 24 de staţii amplasate în oraş, o bicicletă. Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiţii: trebuie să fie înregistraţi în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07.00 . 24.00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22.00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă. Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute.
 
Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situaţii de vânt puternic sau furtun
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai - Constanta 27 May, 2019 14:55 Sa inteleg ca nimeni nu vede ca acest proiect este sortit esecului de la inceput ? Suntem in 2019 si inca mai avem nevoie de un card nominal care apropo, trebuie sa stai la coada la SPIT pentru a putea fi ridicat si nu putea fi unul digital ci neaparat fizic. Also, bicicleta nu poate fi inchiriata mai mult de 2 ore, o alta limitare prosteasca. Hai sa va spun cum merg lucrurile in Miami sau alte orase in Europa de unde inchiriezi o bicicleta si sa-mi spuneti daca sistemul este mai simplue decate aceasta procedura alambicata a primariei Constanta: la Miami, introduci cardul tau VISA, Mastercard sau AMEX, alegi cate ore vrei sa inchiriezi bicicleta, scrii ID-ul bicicletei pe care vrei sa o inchiriezi (ID-ul bucicletei este lipit pe bicicleta din acea zona) si gata. Apesi Purchase si ghiciti, bicicleta este eliberata pentru X ore. Daca depasesti numarul de ore ia ghiciti ? Se incarca cardul tau VISA, Mastercard sau AMEX, deci degeaba o tii degeaba platesti asa te obliga sa returnezi bicicleta pentru a nu fi incarcat pe cardul tau. Inca o precizare, pe panourile digitale din parc a citit cineva termenii si conditiile, specifica ca trebuie sa faci un contract cu primaria pe 4 ani pentru acel card. Cine o fi venit cu ideea asta mizerabila, sper sa aiba un loc de dat cu capul. Cam atat despre noi si civilatia din afara.