Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Constantinescu, noul președinte al ANPC. Când își va prelua funcția

ro

21 Jan, 2022 20:21 1903 Marime text

Horia Constantinescu a fost numit în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.


Constantinescu a mai ocupat funcția în 2019, când a fost numit de ex-premierul Viorica Dăncilă.




Acesta își va prelua funcția de la începutul săptămânii viitoare. 


Amintim că, Horia Constantinescu, demisionase din PSD pe 23 februarie 2020, după ce anunțase că vrea să candideze la Primăria Constanța, dar candidatura sa nu fusese susținută de conducerea organizației. La acel moment, Constantinescu era membru al PSD Costinești.

În februarie 2020, organizația PSD îl susținea pe fostul primar, Decebal Făgădău pentru o nouă candidatură, iar liderul local Felix Stroe a spus la acea vreme  că eventuala candidatură a lui Horia Constantinescu la Primăria Constanța ar reprezenta o „auto excludere” din partid. La alegerile locale din 2020, Horia Constantinescu a candidat la primăria Constanța din partea Partidul Puterii Umaniste (social - liberal).


A pierdut alegeri, dar a fost cooptat de primarul Vergil Chițac în echipa sa.

Constantinescu a rezistat în primăria Constanța mai puțin de un an.

Constantinescu a înaintat primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac și președintelui ANPC,  solicitarea de încetare a detașării la Primăria Municipiului Constanța, începând cu 1 octombrie 2021.

Horia Constantinescu nu a promovat concursul pentru funcția de director al Direcției Gestionare Servicii Publice din Primăria Constanța. Acesta a obținut nota 6.13, în condițiile în care nota minimă pentru promovare era 7 (șapte). El a depus contestație și a cerut reevaluarea lucrării, însă a fost respins cu un punctaj de 5,83. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii