Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupare specializată în trafic de droguri și substanțe psihoactive, destructurată (video)

ro

17 Jun, 2020 14:57 1377 Marime text
  • În urma unei anchete care a durat 10 luni, polițiștii antidrog din București și procurorii D.I.I.C.O.T. au reușit destructurarea unei rețele de distribuție a drogurilor și a noilor substanțe psihoactive care acționa în Capitală.
Polițiștii antidrog Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat, la data de 11 iunie 2020, 11 percheziții simultane, în municipiul București, în sectoarele 2, 3 și 5 din Capitală, la adresele folosite de 17 persoane bănuite de trafic de droguri și substanțe psihoactive.

Grupul infracțional organizat ar fi fost condus de un bărbat, de 43 de ani, secondat de un altul, de 32 de ani.

În urma acestor activități, au fost ridicate 18 pungi, 66 de plicuri și diferite cantități vărsate totalizând 500 de grame de praf de diferite nuanțe (alb, gălbui, gri) susceptibil a avea efecte psihoactive, 100 de grame de heroină, 60 de comprimate de metadonă, 2 grame de cannabis, 1.500 lei și 105 euro susceptibili a proveni din activitatea ilicită.

De asemenea, au fost ridicate 2 cântare electronice de precizie, mai multe seringi hipodermice ce conțin lichid stupefiant pregătit pentru administrare, sute de seringi hipodermice cu urme, telefoane mobile și cartele sim, 2 rețete pentru medicamente cu conținut stupefiant ce prezintă suspiciuni de contrafacere, diferite materiale și recipiente folosite la ambalarea și porționarea drogurilor și substanțelor cu efecte psihoactive.

Totodată, în urma descinderilor, au fost identificate peste 100 de persoane depistate în imobilele percheziționate. Majoritatea spațiilor folosite de acestea sunt imobilele de dimensiuni mari, naționalizate sau cu proprietar necunoscut, în care locuiesc după ce ar fi pătruns acolo în mod abuziv.

Ancheta în cauză a început în urmă cu 10 luni, iar pe parcursul acesteia polițiștii antidrog și procurorii au realizat zeci de prinderi în flagrant delict ale membrilor grupării în timp ce ar fi traficat droguri și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Cei în cauză au fost prezentați procurorului D.I.I.C.O.T., pentru audieri și luarea măsurilor preventive, aceștia fiind cercetați pentru trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea de operațiuni cu substanțe știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și constituirea unui grup infracțional organizat. 11 persoane au fost arestate preventiv.

Polițiștii antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. continuă cercetările în cauză.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Sursa video: Poliția Română-DIICOT
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii