Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grad ridicat de poluare! Amenzi pentru constructorii care reabilitează bulevardul Ferdinand și Șoseaua Mangaliei din Constanța!

ro

16 Sep, 2022 22:35 1719 Marime text


Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au controlat două societăți de construcții care realizează lucrări pentru Primăria Municipiului Constanța, pe bd.Ferdinand și pe sos.Mangaliei, în cadrul proiectelor privind îmbunătățirea mobilității urbane în municipiu.

Pe porțiunile de străzi verificate, spațiile de lucru nu erau umectate și măturate, materialele pulverulente fiind antrenate eolian în atmosferă, provocând disconfort în zonele rezidențiale. Firmele de construcții nu au luat măsuri tehnice și organizatorice pentru limitarea emisiilor de poluanți în atmosferă, pe timpul derulării lucrărilor.



Totodată, s-a constatat că prin lucrările efectuate au fost provocate vătămări ale arborilor plantați pe aliniamentele stradale, fiind secționate rădăcinile de la nivelul solului și vătămări ale trunchiurilor copacilor.

Cei doi constructori au fost sancționati cu amenzi maxime prevăzute de Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurator și de Legea 24/2007 privind administrarea spațiilor verzi.

S-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totala de 40.000 lei.

Vă reamintim, în urmă cu trei săptămâni, comisarii au sancționat o altă firmă de construcții pentru degajările de praf în atmosfera în zona City Park Mall, de pe bd.Al.Lăpușneanu, atragând atenția asupra obligațiilor legale ce revin constructorilor cu privire la protecția mediului înconjurător.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Poluare atmosferică în zona City Park Mall! Firma care reabilitează trama stradală, amendată de Garda de Mediu Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii