Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poluare atmosferică în zona City Park Mall! Firma care reabilitează trama stradală, amendată de Garda de Mediu Constanța

ro

25 Aug, 2022 11:28 3243 Marime text
Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța s-au autosesizat cu privire la praful generat de lucrările de reabilitare a tramei stradale desfășurate în zona City Park Mall din Municipiul Constanța. Pe bd. Al.Lăpușneanu se realizau lucrări și operațiuni, cum ar fi tăierea mecanică a bordurilor și dalelor din beton, manipularea materialelor de construcții pulverulențe, măturarea manuală, fără a fi luate măsuri de prevenire a poluării atmosferei.

Zonele de lucru nu erau umectate și nu erau puse în aplicare orice alte măsuri pentru limitarea emisiilor de praf în atmosfera. Țînând cont și de faptul că zona este intens circulată pietonal, firma de construcții avea obligația să ia toate măsurile necesare pentru limitarea degajării pulberilor în atmosfera. Prin urmare, persoană juridică nu a respectat obligația legală de a se supune tuturor procedurilor și cerințelor legale care să conducă la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului ca întreg, fapta ce contravine prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 lei și 15.000 lei.

Societatea, având calitatea de antreprenor general al lucrărilor, a fost sancționată cu amendă maximă prevăzută de Legea 104/2011, dispunându-se totodată și măsuri pentru conformarea cu cerințele legale.



În acest context, Garda Națională de Mediu atrage atenția tuturor firmelor care realizează lucrări de construcții, asupra obligațiilor legale privind protecția mediului înconjurător, în scopul prevenirii producerii unor evenimente cu potențiale efecte negative asupra sănătății populației și a mediului că întreg.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii