Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:01 22 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google a creat un Doodle nou. Ziua Sfântului Valentin. Cum se sărbătorește Ziua îndrăgostiților la Constanța

ro

14 Feb, 2021 04:58 1442 Marime text
  • Astăzi, în cinstea Sfântului Valentin, Ziua Îndrăgostiților, numită, de asemenea, Ziua Sfântului Valentin sau Sărbătoarea Sfântului Valentin, sărbătorită anual pe 14 februarie, motorul de căutare Google a schimbat pagina de start special pentru a marca acest eveniment.
 
Inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus, Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară.

Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit și a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă în luptă.

Împăratul s-a gândit că, în locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor.

În consecință, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați.

Valentin, care era un preot crestin, credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzică. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsit de împărat.

Într-un final, Claudiu l-a găsit și l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerând că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman.

Cand Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind „Adu-ți aminte de Valentin al tău”.

Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viața Sfântului Valentin și nu se știe dacă legenda are o bază istorică reală.

 
Cum se sărbătorește la Constanța


Tradiția se menține și în acest an. Semafoarele, în ton cu Valentine’s Day şi Dragobete.

Semafoarele de pe cel mai important bulevard din Constanța vor fi în ton cu această perioadă, în care îndrăgostiții sărbătoresc atât Valentine’s Day cât și Dragobetele.

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, au montat în locul luminii de culoare roșie o inimioară, care va fi păstrată până la sfârșitul lunii februarie.

Acest semn va fi văzut de conducătorii auto la semafoarele de pe bulevardul Tomis, de la intrarea în oraș, până la intersecția cu bulevardul Ferdinand.

Excepție fac semafoarele situate la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Mamaia și cu strada Ion Rațiu, unde nu se poate interveni asupra automatelor de semaforizare inteligente.
 
 Sursa foto: Google+ZIUA de Constanta

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii