Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Găsirea de alternative la importurile de cereale şi oleaginoase din Ucraina va fi dificilă pentru UE. Avertismentul Comisiei Europene

ro

10 Mar, 2022 21:12 1018 Marime text
Lan de grâu poza cu carcater ilustrativ Sursa PixabayComisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a atras atenţia joi, 10 martie, că pentru Uniunea Europeană va fi dificil să găsească surse alternative pentru aprovizionarea cu cereale şi oleaginoase pe care le importa până în prezent din Ucraina şi care sunt folosite în UE în mai multe sectoare agroalimentare, inclusiv pentru creşterea porcilor, transmite agenţia EFE.



''Sectorul european al creşterii porcilor este puternic dependent de importurile din Ucraina pentru o varietate de cereale şi oleaginoase. Va fi dificil de găsit surse alternative de aprovizionare pe o piaţă deja strânsă şi scumpă'', a subliniat comisarul european într-o postare pe Twitter.



Mesajul său este legat de prima reuniune, desfăşurată în aceeaşi zi, a grupului european de reflecţie asupra cărnii de porc, la care au participat reprezentanţi ai statelor membre şi ai lanţului de distribuţie din această industrie.



Invazia rusă în Ucraina, faţă de care UE a reacţionat prin impunerea de sancţiuni Rusiei, la care se adaugă dificultăţi deja existente în sectorul creşterii porcilor, precum pesta porcină, creşterea costurilor energiei şi ale furajelor, vor crea în lunile următoare ''noi provocări pentru propriul nostru sistem agroalimentar'', a mai atenţionat comisarul european.


Dursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii