Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda Națională de Mediu Acțiune amplă pe litoral. Prima zi de control s-a lăsat cu mai multe amenzi

ro

01 Aug, 2023 09:13 1113 Marime text

În perioada 31.07.2023- 07.08.2023, Garda Națională de Mediu desfășoară acțiuni de inspecție și control tematice și inopinate pe litoralul românesc al Mării Negre și în Rezervația Biosferei „Delta Dunării”, în zona localităților Corbu-Vadu.

Activitățile de inspecție şi control vizează în principal starea de salubrizare a plajelor și a zonelor limitrofe acestora, colectarea selectivă a deșeurilor rezultate din activităţile economice, inclusiv alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate.



Luni, 31.07.2023, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au demarat acțiunile de inspecție și control pe tot litoralul românesc, respectiv Rezervația „Delta Dunării”, constatând în principal neconformităţi referitoare la starea de salubrizare a plajelor, evacuarea de ape uzate menajere pe sol și nereguli privind colectarea separată a deșeurilor.

În cursul zilei de luni, au fost întocmite 23 de acte de control, fiind aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 355.000 de lei.


Acțiunile de inspecție și control vor continua, în zilele următoare, iar rezultatele vor fi comunicate pe parcursul verificărilor.

Citește și:

Președintele USR Constanța, Stelian Ion a sesizat Garda de Mediu Constanța în legătură cu deșeurile din lacul Tăbăcărie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii