Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Mediu a amendat Primăria Constanța! Care sunt motivele

ro

08 Sep, 2021 13:23 2238 Marime text
  • Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Municipiului Constanța pentru nerespectarea spațiului verde pe cap de locuitor și întreținerea necorespunzătoare a spațiilor verzi.
În perioada 30.08-01.09.2021 s-a realizat un control la Unitatea Administrativ Teritorială Constanța ca urmare a unei tematici transmise de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, pentru verificarea respectării legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi, în urma căruia s-a constatat că este constituit Registrul Local al Spațiilor Verzi al Municipiului Constanța.

Conform acestuia suprafața totală de spațiu verde din municipiul Constanța este de 6.042 ha, iar suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este de 17,70 mp.

Deoarece nu au fost respectate prevederile legale de asigurare a unei suprafețe de 26 mp/locuitor din terenul intravilan s-a impus întocmirea unui program în care vor fi evidențiate etapele de realizare a obligației de a asigura din terenul intravilan o suprafata de spațiu verde de minimum 26 mp/locuitor și s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei conform prevederilor art. II alin (2) din OUG 114/2007, transmite Garda de Mediu Constanța.

De asemenea, potrivit Gărzii de Mediu, s-a constatat că spațiile verzi nu sunt întreținute corespunzator și s-a impus refacerea și îngrijirea corespunzatoare a acestora.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii