Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Autocamion condus de român, transporta ilegal tutun ascuns prin metoda “capac” (FOTO)

ro

29 Sep, 2023 08:38 889 Marime text
Poliţiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, într-un autocamion, condus de un cetăţean român, aproximativ 4.000 kg de tutun, ascuns  prin metoda “capac”, după mai multe cutii cu ardei capia. 

În data de 28.09.2023, polițiștii de frontieră ai Serviciului de Prevenire și Combatere a Infracționalității Transfrontaliere și a Migrației Ilegale din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat, pe drumul E 675, care face legătura între localitatea Negru-Vodă și Constanța, o acțiune în vederea prevenirii și combaterii traficului cu produse accizabile, transmit reprezentanții Gărzii de Coastă. 

Astfel, în jurul orei 04.00, colegii noștri au oprit pentru control, un autocamion condus de un cetățean român,  în vârstă de 53 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ardei capia, pentru o societate comercială din județul Călărași. 

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor amănunţite, printre încărcătura specificată în documentele de însoţire a mărfii, au fost descoperiţi mai mulți baloți cu frunze uscate de tutun, ambalați în saci negri de plastic.



S-a procedat la inventarierea bunurilor şi s-a stabilit că în autovehicul şoferul transporta, pe lângă niște cutii cu ardei capia, și 72 de saci, care conţineau cantitatea totală de 3.960 kg kilograme tutun. 

Întreaga cantitate de tutun estimată la o valoare de aproximativ 400.000 lei a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.

 În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “uz de fals” faptă prevăzută și pedepsită de art.323 din Codul Penal și de „complicitate la producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” faptă prevăzută și pedepsită de art.452 din Codul fiscal.

foto: Garda de Coastă 


Citește și: 

ProiectȚigările electronice ar putea fi interzise în spații publice închise
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii