Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Acțiuni de combatere a pescuitului ilegal şi a exploatării ilegale resurselor biologice

ro

29 Mar, 2022 13:18 1073 Marime text
Poliția de Frontieră, foto: Garda de Coastă

În primele trei luni ale anului 2022, prin folosirea în comun a resurselor şi informaţiilor, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au organizat şi desfăşurat acţiuni de combatere a pescuitului ilegal şi a exploatării ilegale a altor resurse biologice din apele aflate în zona de competenţă maritimă, pe fluviul Dunărea şi în Delta Dunării, anunță Poliția de Frontieră Română.

Astfel, potrivit autorităților, în urma acţiunilor desfăşurate pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, au fost întocmite 12 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 450 kilograme de peşte diferite specii,  două ambarcaţiuni, un autoturism și plase în lungime totală de aproximativ 4.000 metri (textil, monofilament) pe care diverse persoane le deţineau fără a poseda documente de provenienţă ori le obţinuseră prin practicarea ilegală a pescuitului.

Conform sursei citate, daunele aduse ecosistemului acvatic prin practicarea pescuitului ilegal şi folosirea de unelte inadecvate sunt amplificate şi de abandonarea în mare a plaselor de pescuit fapt ce se dovedeşte a fi extrem de periculos prin prejudiciul adus.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale persoanelor implicate, fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj piscicol, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Menţionăm că Poliţia de Frontieră Română va continua să desfăşoare activităţi specifice, independent sau în cooperare cu autorităţile abilitate în domeniu, pentru contracararea acestui fenomen, folosind echipamentele tehnice din dotare şi organizând filtre de control în zonele de competenţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii