Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Galerie foto Un constănţean vindea pe Facebook peşte marinat degradat. Inspectorii DSV Constanţa au găsit dezastru la punctul de lucru

ro

02 Aug, 2019 13:31 2045 Marime text

Echipa Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor din cadrul D.S.V.S.A. Constanța împreună cu inspectori din cadrul Direcției Generale Antifraudă 2 Constanța, a efectuat o acțiune de control oficial în data de 31.07.2019 la un magazin de desfacere pește.

Acțiunea se încadrează în profilul activităţilor de control specificate în notele de serviciu ale A.N.S.V.S.A. privind sezonul estival 2019.

Administratorul unităţii vindea pește proaspăt și produse din peşte procesate pe rețelele de socializare. Medicii veterinari din cadrul D.S.V.S.A. Constanța s-au autosezizat deoarece iniţial acesta a procedat la vânzarea de pește proaspăt și ulterior la comercializarea de produse preparate: pește marinat la cuptor, pește marinat la rece.

Conform Corinei Ivanciu, din cadrul DSVSA Constanţa, totul a pornit de la o reţea de socializare.

"În timp ce urmăream anumite postări pe cea mai cunoscută reţea de socializare, administratorul societăţii publicaseră anunţuri cu privire la vânzare peşte, iar ulterior produse preparate din peşte", a spus Corina Ivanciu.


De altfel, comerciantul avea documente pentru a comercializa doar peşte proaspăt de pe 10 iulie 2019.

La controlul unității, în camera frig a fost identificată o cantitate totală de 284,1 kg pește, în mare parte provenită din comerţ intracomunitar, în stare avansată de degradare. Administratorul societății nu a respectat condițiile de depozitare, camera frig neasigurând temperatura normală pentru depozitarea peştelui proaspăt și nici condițiile de igienă prevăzute in RCE 852/2004, RCE 853/2004.

Mai precis, peştele era ţinut pe bucăţi de lemn PVC, pe pardoseala murdară. Camera frig era nefuncţională, termometru nu funcţiona.

În unitate se desfașurau și activități de producție care nu erau trecute în obiectul de activitate precizat în documentul de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor. Întreaga cantitate de pește a fost confiscată și a fost trimisă la neutralizare prin incinerare. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenţionale conform HG.984/2005 cu modificările si completările ulterioare art.4 a.5 si art.4.lit.a pct.8 în valoare de 22.000 lei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii