Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fregata „Regina Maria”, escală într-un port din Turcia

ro

30 Oct, 2020 12:54 1280 Marime text
  • Fregata „Regina Maria”, escală într-un port din sudul Turciei.

Fregata „Regina Maria” face o escală de trei zile, pentru refacerea capacității de luptă, în portul Aksaz din sudul Turciei, în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie. Nava militară românească are la bord un elicopter Puma Naval și un detașament de Forțe pentru Operații Speciale (FOS) și desfășoară misiuni de monitorizare a traficului maritim și de descurajare a activităților ilegale pe flancul sudic al NATO, fiind integrată în gruparea navală permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), până la data de 23 noiembrie.

Gruparea navală SNMG-2, alcătuită din fregata „Álvaro de Bazán” (Spania), nava de reaprovizionare „Patino” (Spania), fregata „Gaziantep” (Turcia) și fregata românească, operează în bazinul estic al Mediteranei și reprezintă efortul NATO de asigurare a securității colective a Alianței, pe flancul sudic. Anul acesta, fregata „Regina Maria” face parte din pachetul de forțe ale României pus la dispoziția NATO și participă pentru ce-a de-a treia dată la misiunile SNMG-2.

Forțele Navale Române contribuie cu personal și platforme navale de luptă la implementarea măsurilor NATO de consolidare a posturii de descurajare şi de apărare, la granițele maritime și fluviale din sud-estul Alianței, întărind statutul țării noastre de furnizor de securitate, prin misiunile executate de către marinarii militari români.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii