Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul premier Dacian Cioloş, despre un proiect de suflet şi un „măr otrăvit”

ro

20 Feb, 2017 20:43 1516 Marime text
Fostul premier Dacian Cioloş revine în atenţia internauţilor cu un mesaj publicat pe reţeaua de socializare Facebook. Cu ocazia Zilei Mondiale a Justiției Sociale, Cioloş scrie despre un proiect de suflet.
 

„Un proiect de suflet pe care l-am pornit exact acum un an, la Palatul Victoria, a fost acela al României fără sărăcie, care să poată asigura un viitor decent cetățenilor săi, inclusiv celor mai vulnerabili. Îl amintesc acum, cu ocazia Zilei Mondiale a Justiției Sociale, fiindcă efectele Pachetului de Măsuri Antisărăcie, lansat în februarie 2016, se simt deja și pot transforma viața celor nevoiași dacă sunt continuate și aplicate cu seriozitate. 

Prin acest proiect am regândit conceptul de incluziune socială și am pus accent pe activarea economică a celor afectați de sărăcie. De asemenea, am luat măsuri care vin în sprijinul persoanelor cu venituri mici și a familiilor lor, printr-o integrare socială reală: încurajarea angajării, acces la educaţie și la servicii medicale.

Toate acestea trebuie să continue. Este un semn bun faptul că actualul Guvern a adoptat recent Normele de aplicare a programului „Masă caldă pentru elevi”, prin care vor beneficia, în acest an școlar 50 de școli și grădiniţe situate în medii geografice izolate sau greu accesibile, în medii sociale defavorizate - comunităţi cu grad mare de vulnerabilitate. 

Cred în continuare că acest tip de programe, țintite pe cei care au cu adevărat nevoie de sprijin și care îmbină constructiv resursele publice, poate duce la rezultate eficiente, și nu creșterea fără nicio strategie a cheltuielilor sociale de la bugetul de stat. 

Creșterea cheltuielilor sociale este benefică pentru populație doar dacă se face cu prudență și responsabilitate, altfel aceasta crestere riscă să devină un ”măr otrăvit” care să destabilizeze bugetul și să compromită echilibrele economice realizate în ultimii ani”, este mesajul lui Dacian Cioloş.


Sursa foto: Facebook / Dacian Cioloş
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii