Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:12 21 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române. Corespondență de la fregata „Regina Maria”

ro

19 Jul, 2021 17:42 785 Marime text
  • Din alcătuirea delegației grupării navale a mai făcut parte și comandantul fregatei „Regina Maria”, precum și cel al fregatei „TCG Barbaros”.
Pentru fregata „Regina Maria”, misiunea pe mare nu s-a încheiat odată cu participarea acesteia, în prima parte a lunii iulie, la Exercițiul „Sea Breeze 21”.

Duminică, 11 iulie, nava militară românească a acostat în portul bulgăresc Varna pentru refacerea capacității de luptă și participarea ofițerilor români la atelierele de lucru planificate în vederea stabilirii ultimelor detalii referitoare la Exercițiul „Breeze 21”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în perioada 11-19 iulie.

Pe durata întrevederilor cu reprezentanții autorităților locale și militare bulgare, precum și la conferința de presă organizată cu prilejul deschiderii oficiale a exercițiului „Breeze 21”, contraamiralul de flotilă Stefano Russo, comandantul grupării navale permanente NATO SNMG-2, a subliniat importanța angajamentului Alianței față de securitatea maritimă și libertatea de navigație din Marea Neagră.

Din alcătuirea delegației grupării navale a mai făcut parte și comandantul fregatei „Regina Maria”, precum și cel al fregatei „TCG Barbaros”.

„Prima zi de staționare în Varna a creat conjunctura perfectă pentru desfășurarea unui moment special la bordul navei noastre. Președintele Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici (ANMA), căpitan-comandor Marius Constantinescu, a înmânat comandantului fregatei „Regina Maria”, comandor Adrian Gobjilă, o plachetă onorifică, în semn de apreciere a bunei colaborări dintre platforma mobilă navală și asociație”, transmit reprezentanții Forțelor Navale Române. 

Sursă foto: Facebook.com / Forțele Navale Române

Ti-a placut articolul?

Comentarii