Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:10 20 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române. Activități de instruire pe Dunăre

ro

18 Jul, 2021 09:27 623 Marime text
  • Exercițiul a urmărit consolidarea deprinderilor militarilor de a deservi aparatura și sistemele de la bord, precum și dezvoltarea procedurilor de protecție a căilor de transport fluvial din zona de responsabilitate. 
Peste 70 de militari din Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie din Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” au participat, săptămâna aceasta, la exercițiul „Danube Protector 21.08”.

Trei nave militare fluviale, respectiv două monitoare și o vedetă blindată, au efectuat proceduri de supraveghere a căilor de comunicații fluviale în sectorul cuprins între km 176-220, precum și acțiuni de apărare a proximității malurilor fluviului Dunărea.
Exercițiul a urmărit consolidarea deprinderilor militarilor de a deservi aparatura și sistemele de la bord, precum și dezvoltarea procedurilor de protecție a căilor de transport fluvial din zona de responsabilitate. Totodată, acest exercițiu a reprezentat o bună oportunitate pentru formarea deprinderilor noilor militari din echipaj, respectiv verificarea nivelului de pregătire al celorlalți marinari de la bord.

Prin activitățile de instruire desfășurate, marinarii militari români contribuie la asigurarea capacității de reacție a Alianței, precum și la întărirea posturii de descurajare a amenințărilor din proximitatea estică a NATO.

Sursă foto: Facebook.com / Forțele Navale Române
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii