Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Misiuni militare pe mare, îndeplinite cu succes

ro

28 Jul, 2020 18:19 1391 Marime text
Astăzi, 29 iulie, dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” s-a întors în Portul Militar Constanța, după ce a participat la misiuni în vestul și în sudul Mării Negre, alături de partenerii din Alianță, ca parte a grupării navale permanente NATO de luptă împotriva minelor SNMCMG-2.
       
Pe durata celor trei săptămâni de activități pe mare, marinarii militari români au desfășurat o multitudine de exerciții și activități de instruire în comun cu navele militare partenere, în vederea consolidării interoperabilității și perfecționării nivelului de pregătire la standarde NATO.
       
Dragorul maritim a efectuat escale în porturile Burgas, Bulgaria, și Samsun, Turcia, pentru refacerea capacității de luptă, fără ca echipajul navei să părăsească bordul, în vederea respectării măsurilor de prevenție și combatere a infecției cu noul coronavirus.
       
Nava, comandată de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu, a parcurs peste 1000 de mile marine și a participat la misiune cu un echipaj format din 72 de militari.

Laura Olteanu este studentă în anul I, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii