Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondatorul societății este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal Tandemul Neacșu - Crețu-Sârbu la „panoul de comandă” al Termocentrale Constanța SRL până în 2024

ro

20 Sep, 2023 17:00 1585 Marime text
  • Consiliul de Administraţie al Societăţii Termocentrale Constanța SRL a adoptat mai multe hotărâri importante
  • Administratorii au decis numirea directorul general al societății, în persoana Monicăi Neacșu pentru un mandat de 5 luni, cu posibilitatea de prelungire a acestuia cu încă 2 luni, începând cu data de 07.08.2023
  • Neașcu a fost în trecut șef serviciu și ulterior director tehnic al societății Electrocentrale Constanța SA
  • Totodată, Claudiu-Ionuț Crețu-Sârbu rămâne preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru perioada 07.08.2023 - 01.01.2024, cu o remuneraţie în valoare netă de 500 lei/lună
  • Crețu-Sârbu a fost ofițer de protecție internă și antifraudă la Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind detașat în această calitate și la ANAF, unde s-a ocupat de prevenirea corupției, numit ulterior în poziția de administrator special al producătorului de energie termică Electrocentrale București (ELCEN) controlat de Ministerul Energiei
  • Termocentrale Constanța SRL a fost înmatriculată oficial la Registrului Comerțului, în baza cererii din 08.07.2022
 
 
Consiliul de Administraţie al Societăţii Termocentrale Constanța SRL, numit prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Constanţa nr. 323/31.07.2023, întrunit în şedinţa ordinară din data de 07.08.2023 a adoptat mai multe hotărâri importante.
 
Administratorii au decis numirea directorul general al societății, în persoana Monicăi Neacșu pentru un mandat de 5 luni, cu posibilitatea de prelungire a acestuia cu încă 2 luni, începând cu data de 07.08.2023, cu o remuneraţie fixă lunară brută reprezentând 2,6 ori media pe ultimele 12 luni a câştigului brut lunar din ramura „producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat - cod CAEN 35", în conformitate cu comunicatul INS pentru luna mai 2023.

Neașcu a fost în trecut șef serviciu și ulterior director tehnic al societății Electrocentrale Constanța SA (n.r. fostul CET).
 
Totodată, administratorii au mai decis numirea lui Claudiu-Ionuț Crețu-Sârbu în funcția de preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru perioada 07.08.2023 - 01.01.2024, cu o remuneraţie în valoare netă de 500 lei/lună. Crețu-Sârbu a fost director general adjunct la RADET Bucuresti, director general la Termoenergetica Bucuresti (fosta RADET București).

În prima parte a carierei sale, Crețu-Sârbu și ofițer de protecție internă și antifraudă la Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind detașat în această calitate și la ANAF, unde s-a ocupat de prevenirea corupției, numit ulterior în poziția de administrator special al producătorului de energie termică Electrocentrale București (ELCEN) controlat de Ministerul Energiei.

La Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-a ocupat de "protecție internă, identificarea și evaluarea riscurilor și vulnerabilităților în domeniul administrației publice, activități de prevenire și control intern, investigații fraude, analiza informațiilor, analiza riscurilor și evaluarea cetățenilor straini și români cu privire la cetățenie".

El mai este absolvent și al Facultății de Teologie, al celei de Drept de la Academia de Poliție și al Colegiului Național de Apărare.
 
Carmen-Liana Jernoiu, consilier juridic în cadrul societăţii, a fost împuternicită să facă demersurile legale privind înregistrarea prezentelor hotărâri la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Hotărârile adoptate de Consiliul de Administraţie al Societăţii Termocentrale Constanța SRL au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu nr. 4.144 din data de 19 septembrie 2023.
 
Despre Termocentrale Constanța SRL
 
Termocentrale Constanța SRL a fost înmatriculată oficial la Registrului Comerțului, în baza cererii din 08.07.2022.
 
Capitalul social al societății comerciale este de 1.150.000 lei, integral vărsat, total părţi sociale: 115.000 a 10 lei fiecare.
 
Fondator este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal iar administratori provizorii desemnați prin vot de fondator sunt: Sofronie Alexandru-Marian, Creţu-Sârbu Claudiu-Ionuţ, Popa Daniel, Anagnoste Angelo-Mihai și Dugăiaşu Adrian-Dan.
 
Potrivit actului constitutiv, SRL-ul funcționează pe durată nedeterminată.

Sediul social al SRL-ului este în municipiul Constanţa, Strada Brizei nr. 18, Biroul 1, bloc FD7, scara B, parter, judeţul Constanţa iar domeniul principal de activitate este producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice.
 
Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând municipiului Constanţa.

Premier Soft Audit - SRL este auditor financiar al societății.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Firme din Constanța Ce decizii au adoptat administratorii Termocentrale Constanța SRL, după preluarea activelor CET Palas ?

CLM aprobă organigrama Termocentrale Constanța SRL care va prelua activele funcționale ale CET Palas va avea peste 250 de angajați (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii