Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Cîţu Măsuri economice în contextul pandemiei - şomaj tehnic, pachet de ajutor de 2% din PIB

ro

18 Mar, 2020 07:26 1634 Marime text


Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a vorbit, marţi seară, la Digi24, despre măsurile economice pe care Guvernul le are pregătite şi le va adopta în şedinţa de miercuri pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus.
 
Guvernul a făcut calcule și se pregătește pentru perspectiva ca 500.000, chiar până la un milion de oameni, să fie trimiși în șomaj tehnic în România, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus. O parte din șomajul tehnic va fi susținut de la buget. Ministrul de finanțe se așteaptă ca această criză să aibă vârful în aprilie, iar apoi, până în iulie, lucrurile să se amelioreze, potrivit Digi24.

Între timp, Guvernul se pregătește să anunțe miercuri o serie de măsuri prin care să ajute companiile aflate în dificultate, pachet care se va ridica la circa 2 la sută din PIB, a precizat Florin Cîțu.

„Avem un pachet de măsuri care se definitivează şi cred că va fi un pachet substanţial pentru România, aproape 2% din PIB, dacă luăm toate măsurile pe trei luni. Acesta va fi impactul în economie. Nu suntem Germania, Spania sau Franţa, dar pentru România un 2% impact în trei luni de zile cred că este substanţial şi sperăm să ajute companiile, să treacă peste această perioadă”, a spus Florin Cîțu.

„Sunt mai multe forme (de ajutor, n.r.), de şomaj tehnic, garanţii pentru linii de credit, chiar şi forme de amânarea impozitului pe venit pe o perioadă de două luni de zile pentru anumite companii. Deci, avem mai multe instrumente pe care le vom aproba mâine (miercuri - n.r.) în şedinţa de Guvern. O parte din şomajul tehnic va fi susţinut de la buget. Veţi vedea mâine detaliile. Avem facilităţi şi pentru angajatori”, a asigurat ministrul de finanțe.


Sursă foto: Facebook / Florin Cîțu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii