Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:40 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Cîţu De la 1 iunie se va lua o decizie privind purtarea măştii la muncă de către cei vaccinați

ro

16 May, 2021 10:24 1055 Marime text
  • Prim-ministrul a informat că mască la locul de muncă, la interior, este încă obligatorie, dar acest lucru s-ar putea schimba de la 1 iunie.
Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă seara că o decizie în privinţa purtării sau nu a măştii la locul de muncă, acolo unde sunt doar persoane vaccinate, va fi luată de la 1 iunie, scrie Agerpres.

„Încă nu este o decizie clară. După 1 iunie vom lua această decizie. Este în ordinul ministrului Sănătăţii. Cred că este o decizie luată înainte de analiza foarte bine. De la 1 iunie stabilim acest lucru. Deocamdată cu mască la locul de muncă, la interior. (...) După 1 iunie vorbim de alte modificări", a spus Cîţu, la Teatrul Naţional Bucureşti.


Prim-ministrul a mai spus că de la 1 iunie Guvernul va modifica actele normative necesare pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor culturale.

„Vom modifica actele normative necesare, pentru a crea cadrul legal necesar ca să putem să mergem în acea etapă. În acest moment noi am prezentat în decizia CNSU următoarele etape, ca să foarte clar pentru români la ce să se aştepte", a precizat Cîţu.


Întrebat dacă toţi românii vor avea acces la spectacole după 1 iunie, premierul Cîţu a spus:

„Pentru toţi românii... depinde, dacă sunt vaccinaţi sau nu. Aţi văzut că fiecare eveniment, în interior sau în exterior, are anumite criterii (referitoare n.r.) la număr de persoane la interior, dacă persoanele sunt vaccinate, dacă organizatorii îşi asumă că persoanele sunt vaccinate, atunci vorbim de alt număr de persoane".


Referitor la o eventuală falsificare a actelor care atestă vaccinarea, Florin Cîţu a precizat că la TNB „s-a verificat foarte uşor" şi că „putem să discutăm de soluţii" pentru că „suntem în anul 2021".

Ti-a placut articolul?

Comentarii