Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant de dare de mită, după denunțul unui polițist

ro

19 Jun, 2020 11:31 1399 Marime text
  • O persoană a fost arestată reținută pentru 24 de ore, iar o alta este cercetată sub măsura controlului judiciar, ca urmare a actelor de procedură penală efectuate după denunțul unui polițist.

Astfel, joi, 18 iunie 2020, lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție - Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au prins în flagrant două persoane fără calitate specială, imediat după ce, una dintre acestea a oferit suma de 1000 lei unui agent de poliție din cadrul D.G.P.M.B. - Brigada Rutieră - Biroul Accidente Ușoare, pentru a nu-şi îndeplini atribuțiile de serviciu.

În fapt, joi, 18 iunie a.c., a fost înregistrat la D.A.M.B.J.I. denunţul agentului de poliţie, prin care a sesizat faptul că, la data de 17.06.2020, un bărbat i-a promis suma de 1000 lei pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau atât față de el, precum și față de prietenul său care, în calitate de conducător auto, a fost autorul unui accident de circulaţie, produs la data de 15.06.2020, soldat cu pagube materiale.

În ziua de 17.06.2020, anterior promisiunii menționate, bărbatul a consemnat o declarație la sediul D.G.P.M.B. - Brigada Rutieră - Biroul Accidente Uşoare, în care a menționat în mod fictiv că, la data de 15.06.2020, el a condus autovehiculul care a produs accidentul rutier, încercând astfel să-l exonereze de la răspunderea penală pe perietenul său, persoană ce, la data tamponării auto, nu deținea permis de conducere.

Astfel, ieri, în prezența autorului accidentului auto, bărbatul i-a oferit agentului de poliţie suma de 1000 lei, în scopul menţionat, ocazie cu care s-a realizat prinderea în flagrant a acestora.

În baza actelor de urmărire penală efectuate și a probelor administrate, față de primul inculpat a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și fals în declarații, iar față de cel de-al doilea inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Cu privire la primul inculpat s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă, în timp ce, al doilea inculpat, s-a dispus să fie cercetat sub măsura controlului judiciar pentru 60 zile.

La documentarea şi probarea activităţii infracţionale, lucrătorii D.A.M.B.J.I. au beneficiat de sprijinul personalului Serviciului Operații și al Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii