Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul maestrului Năsturică, cooptat în Imperial Development Company SRL. Radiografia firmei

ro

24 May, 2023 00:00 3057 Marime text
Sursa foto: Pixabay
  • Lorenz Michael Năsturică este fiul lui Lorenz Năsturică-Herșcovici, maestru violonist, concertmaistrul Orchestrei Filarmonicii din Munchen
  • Pe 12 aprilie 2023, a avut loc Adunarea Generală a Asociaților firmei Imperial Development Company SRL
  • În urma modificărilor, firma are următoarea structură a asociaților: Vasile Ciobanu deține 50% din părțile sociale, iar Lorenz Michael Năsturică (Constanța) cealaltă jumătate.
  • Firma este fondată în anul 2013, sub denumirea LI-VA Tehno Construct SRL
  • În 2018, au schimbat denumirea firmei în „Imperial Development Company SRL” și au mutat sediul social în București, sectorul 1, pe strada Grigore Manolescu nr. 7A.
 
 
Pe 12 aprilie 2023, a avut loc Adunarea Generală a Asociaților firmei Imperial Development Company SRL, iar decizia acestora a fost publicată în Monitorul Oficial al României în data de 19 mai 2023.
 
La convocare, asociații Boangăr Marian și Isofache Ioan-Viorel au decis să transfere 30 de părți sociale către Ciobanu Vasile, un cetățean din Târgu Ocna. Ioan Viorel Isofache a mai transferat restul părților sociale deținute de el către Lorenz Michael Năsturică, născut în Germania, domiciliat în Constanța. În urma modificărilor, firma are următoarea structură a asociaților: Vasile Ciobanu deține 50% din părțile sociale, iar Lorenz Michael Năsturică cealaltă jumătate.
 
Administratorul Marian Boangăr a fost revocat din frmă, iar în locul acestuia a fost numit Isofache Ioan-Viorel, fost asociat. Boangăr Burda Marian este născut în Tulcea, fiind fost architect șef în Consiliul Județean Ilfov. A candidat la alegerile europarlamentare din anul 2020 din partea formațiunii conduse de Viorel Cataramă.
 

Imperial Development Company SRL

 
Firma este fondată în anul 2013, sub denumirea LI-VA Tehno Construct SRL, cu sediul social în Onești, bulevardul Oituz nr. 19, Bacău. Firma se ocupa cu lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Capitalul social este de 200 de lei, iar fondatori au fost Liviu Grădinaru și Liliana Mirea. Administrator era Curcă Liviu Constantin.
 
Tot în anul 2013, Liviu Constantin Curcă este revocat din calitatea de administrator și este înlocuit de Liliana Mirea. La finele anului, se publică decizia prin care este suspendată activitatea firmei pentru o perioadă de 3 ani. Începând cu data de 10 iulie 2015, s-a aprobat reluarea activității firmei.
 
În septembrie 2015, se publică actul adițional al firmei prin care Mirea Liliana și Liviu Grădinaru se retrag din firmă, cesionând părțile sociale către Ciobanu Vasile și Boangăr Burda Marian. Ulterior, în 2016, cei doi asociați o revocă pe Mirea Liliana din funcția de administrator și este numit Vasile Ciobanu pentru executarea funcției. Se completează actul constitutiv cu „Dezvoltare imobiliară” și „Comerț cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine”.
 
În prima parte a anului 2017, apare decizia prin care cei doi asociați o cooptează din nou pe Liliana Mirea în firmă, prin retragerea lui Marian Boangăr Burda și cesionarea părților lui sociale. Vasile Ciobanu rămâne administrator.
 
În 2018, cei doi asociați, Vasile Ciobanu și Mirea Liliana au reluat activitatea firmei care a fost pentru scurt timp suspendată, începând cu data de 1 martie 2018. Au schimbat denumirea firmei în „Imperial Development Company SRL” și au mutat sediul social în București, sectorul 1, pe strada Grigore Manolescu nr. 7A. Capitalul social a fost mărit la 400 lei și a fost recooptat Boangăr Burda Marian. Ulterior, Liliana Mirea a cesionat părțile sale sociale către Vasile Ciobanu. Administratorul firmei, Vasile Ciobanu, a fost înlocuit de partenerul său de afaceri Marian Boangăr Burda. 
 
În anul 2020, cei doi asociați, Ciobanu Vasile și Marian Boangăr Burda au majorat capitalul social cu 200 lei prin cooptarea lui Ioan Viorel Isofache. Cu noul asociat, structura capitalul social este împărțită astfel: Boangăr Burda Marian – 33,33%, Isofache Ioan Viorel – 33,34% și Ciobanu Vasile – 33,33%. La scurt timp, se publică și decizia prin care Ciobanu Vasile cesionează părțile sale sociale – jumătate către Isofache Ioan Viorel și jumătate către Boangăr Burda Marian.
Așa cum arătam la începutul articolului, în prezent firma are următoarea structură a asociaților: Vasile Ciobanu deține 50% din părțile sociale, iar Lorenz Michael Năsturică cealaltă jumătate.
 
 

Lorenz Michael Năsturică, cooptat și în Interprest Grup Serv SRL

 
 
În Monitorul Oficial al României, a fost publicată decizia prin care firma Interprest Grup Serv SRL, prin asociat unic Vasile Ciobanu, a decis cesionarea părților sociale din firmă către Lorenz Michael Năsturică, născut în Germania, dar cu domiciliul în Constanța.
 
Părțile sociale cesionate sunt în număr de 2.250 lei, cu o valoare totală de 22.500 lei și reprezintă 50% din capitalul social.
 
Decizia a fost publicată la finele lunii aprilie 2023 în Monitorul Oficial al României.
 
Ultimele date financiare arată astfel: în anul 2020 firma a avut o cifră de afaceri de 33 milioane lei, cu un profit de 824.396 lei. În 2021, cifra de afaceri a scăzut la 1,7 milioane lei, iar profitul a fost de 93.609 lei.
 
În anul 2022, Vasile Ciobanu a decis să majoreze capitalul social al firmei de la 200 lei la 45.000 lei.
 
Interprest Grup Serv SRL este fondată în anul 2011, cu membri fondatori Veronica Savin și Ionuț Botez. Administrator este Veronica Savin, iar firma se ocupa de „intermedieri în comerțul cu produse alimentare, băuturi și tutun”. Capitalul social era de 200 lei. La scurt timp după înființare, se retrage Ionuț Botez și este cooptată  Liliana Mirea. În anul 2012, este completat obiectul de activitate al societății cu mai multe coduri CAEN. În același an, Liliana Mirea se retrage și rămâne asociat uni Veronica Savin. În anul 2013, Veronica Savin cesionează părțile sale sociale către Luminița Martin, care devin asociat unic, iar administrator devine Daniela Miron.
 
În anul 2014, Luminița Martin a revocat-o pe Daniela Miron din funcția de administrator, fiind numit așadar Liviu Grădinaru. Interesat este faptul că în anul 2014, firma Ron`s Land Green SRL, prin asociat unic Baaklini Maya, a cooptat societatea Interprest Grup Serv SRL prin aport la capitalul social al firmei. În urma majorării, capitalul social va avea următoarea repartizare între asociaţi: capitalul social total este de 4.430.920 lei (din care 98.800 lei şi 1.000.000 euro, echivalentul a 4.332.120 lei) şi este divizat în 42.605 păr-ţi sociale egale şi indivizibile, fiecare având o valoare nominală de 104 lei, numerotate de la 1 la 42.605, subscrise şi integral vărsate de către asociaţi, repartizate după cum urmează: Baaklini Maya – 98,005% și Interprest Grup Serv SRL – 1,995%. Un an mai târziu, Interpres Grup Serv SRL majorează capitalul social din firma Ron`s Land Green SRL cu aproape 2 milioane de lei, deținând în final 30,49% din capitalul social, iar Baaklini Maya va deține 69,51%.
 
În anul 2017, are loc încheierea contractului de vânzare-cumpărare între S.C. INTERPREST GRUP SERV - S.R.L. şi S.C. ALBRAU PROD - S.A. asupra suprafeţei de 6887,309 mp teren curţi construcţii, situată în intravilanul mun. Oneşti, Str. Avântului nr. 20, judeţul Bacău, cu nr. cadastral 891/2, Corpului de proprietate „Secţie îmbuteliere alcool", cu suprafaţa totală de 1137,76 mp, având nr. cadastral 503/4-3877, situat pe suprafaţa de 6887,309 teren curţi construcţii, Corpului de proprietate „Secţie fierbere alcool", cu suprafaţa totală de 988,54 mp, având nr. cadastral 503/2-503/3-503/5, situat pe suprafaţa de 6887,309 mp teren curţi construcţii.
 
În același an 2017, Luminița Martin cesionează jumătate din părțile sale sociale către Vasile Ciobanu, care va deține 50%. Liviu Grădinaru este revocat din funcția de administrator, în locul său fiind numită Luminița Martin.
 
Tot în 2017, conducerea Ron`s Land Green SRL aprobă şi confirmă vânzarea-cumpărarea şi transferul dreptului de proprietate de la asociatul INTERPREST GRUP SERV - S.R.L. la asociatul Baaklini Maya asupra 18.319 părţi sociale emise de Societate, fiecare având o valoare nominală de 104 RON, reprezentând 30,49% din capitalul social al Societăţii începând cu data de 01.08.2017, pentru un preţ de 111,90 lei/parte socială. Baaklini Maya devine asociat unic și Interpres Grup Serv SRL se retrage din firmă.
 
În anul 2020, Liviu Grădinaru este din nou administrator la Interprest Grup Serv SRL, unde asociat este Luminița Martin. Ulterior, în același an, Luminița Martin cesionează toate părțile sale sociale către Vasile Ciobanu.
 
În anul 2021, firma va înfiinţa un punct de lucru în satul Tâncăbeşti, comuna Snagov, şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 218, judeţul Ilfov - Complex Hotelier Mirage - Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similar.
 
În anul 2021, Vasile Ciobanu cesionează cinci părți sociale (25%) către Mihaela Iorguș, domiciliată în București, cât și 10 părți sociale (50%) către Elena Andra Marinescu. Liviu Grădinaru este înlocuit cu Elena Andra Marinescu ca administrator. S-a mai decis modificarea domeniului principal de activitate din 461 cod CAEN Activităţi de intermediere în comerţul cu ridicata în 873 cod CAEN Activităţi ale căminelor de bătrâni şi ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure.
 
în anul 2022, Mihaela Iorguș cesionează către Vasile Ciobanu părțile sociale din firmă, iar la fel procedează și Marinescu Elena Andra. Vasile Ciobanu redevine asociat unic. Administrator devine Iorguș Măricel Florinel.
 
La începutul anului 2023, a fost publicată decizia luată în 2022, prin care s-a hotărât schimbarea sediului social al societăţii de la adresa: Oneşti, bd. Oituz nr. 19, judeţul Bacău, la următoarea adresă: satul Tâncăbeşti, comuna Snagov, şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 218, judeţul Ilfov.
 

Cine este Lorenz Michael Năsturică?

 
Lorenz Michael Năsturică este fiul lui Lorenz Năsturică-Herșcovici, maestru violonist, concertmaistrul Orchestrei Filarmonicii din Munchen. Seniorul este concertmaistru al filarmonicii încă din 1992 și fusese angajat de legendarul Sergiu Celibidache. Înainte de a deveni concertist principal al Filarmonicii din München în 1992, a ocupat aceeași funcție cu orchestra Operei de Stat Finlandeze din Helsinki. A apărut ca solist alături de dirijori eminenti precum Sergiu Celibidache, Christian Thielemann, Lorin Maazel, Zubin Mehta și Valery Gergiev. Au fost lansate atât înregistrări video, cât și CD ale acestor concerte.
 

Firmele lui Lorenz Michael Năsturică

 
În 2022 și 2023, Lorenz Michael Năsturică a înființat două noi firme, unde este asociat unic și administrator. Vorbim așadar de Lomina Invest SRL, fondată în anul 2022, cu sediul social în Ploiești, pe strada Poligonului nr. 1. Activitatea principală constă în „Activităţi auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activităţi de asigurari şi fonduri de pensii”.  A doua firmă înființată este Lomina Real Estate Trust SRL, cu sediul tot în Ploiești, pe strada Târgoviștei nr. 14, fiind înființată în februarie 2023. Firma se ocupă de dezvoltare imobiliară.
 
 

Lambourghini-ul lui Rafte

 
În anul 2020, conform CANCAN.RO (https://www.cancan.ro/cum-ar-fi-cazut-nasul-adelinei-pestritu-victima-fiului-maestrului-nasturica-la-mijloc-e-vorba-de-doi-bolizi-de-400-000-de-euro-care-au-fost-ridicati-de-politie-sub-suspiciunea-de-furt-20343398), un Lamborghini alb, a cărui valoare atinge aproximativ 200.000 de euro, a fost ridicat de pe stradă de polițiștii de frontieră din Constanța! Proprietarul – Daniel Rafte, naș al Adelinei Pestrițu, între altele, dar nu asta e surpriza, ci faptul că omul de afaceri s-a trezit acuzat că ar fi „furat” bijuteria pe patru roți, care fusese dată dispărută de pe tărâm nemțesc. Un Lamorghini alb, dar și un Mercedes G Class, evaluat tot la 200.000 de euro, ar fi fost cumpărate din Germania, de la Lorenz-Michael Năsturică, fiul lui Lorenz Năsturică-Herșcovici, maestru violonist, concertmaistrul Orchestrei Filarmonicii din Munchen.
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și
 
Profil de candidat - Viorel Cataramă, candidat la alegerile prezidenţiale 2019 (document)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii