Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Revocări și numiri în societatea Brise Grains SA

ro

15 Jun, 2023 09:31 1698 Marime text

 
  • S-a aprobat numirea BDO Audit SRL, cu sediul în Bucureşti, reprezentă de Mircea Tudor, în calitate de auditor financiar al Brise Grains SA.
 
În Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 2548, din data de 12 iunie 2023, au fost publicate hotărârile nr. 1 și 2 ale Adunării Generale a Acționarilor societății Brise Grains SA, care are sediul în municipiul Constanța.
 
Brise Grains SA a informat că, pe 3 aprilie a.c., a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA), în sala de şedinţe de la punctul de lucru din Bucureşti, la prima convocare. 
 
La convocare s-a prezentat, prin administrator, acţionarul Asset Business Solutions S.A., care deţine 1.465 acţiuni, reprezentând 91,050% din totalul acţiunilor emise. Adunarea a fost prezidată de Cătălina Nicolescu, preşedinte CA al Societăţii. Adunarea l-a numit pe Alexandru Grosu, în calitate de membru CA, secretar de şedinţă.
 
Hotărârile adoptate în cadrul AGOA sunt:
 
Art. 1. Se aprobă numirea BDO Audit SRL, cu sediul în Bucureşti, reprezentă de Mircea Tudor, în calitate de auditor financiar al Brise Grains SA, în vederea auditării situaţiilor financiare aferente anului fiscal 2022.
 
Art. 2. Cu acordul acţionarului majoritar şi prezent, se introduce pe ordinea de zi şi se aprobă revocarea lui Angelo-Horațiu Nicolae, începând cu 3 aprilie 2023, din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie, precum şi revocarea lui Alexandru Grosu din aceeași funcţie, începând cu 3 aprilie 2023.
 
Totodată, se aprobă numirea, începând cu aceeași dată, în locul celor care şi-au încetat activitatea, a următorilor administratori ai societăţii, componenţi ai Consiliului de Administraţie, pentru un mandat având o perioadă de patru ani: Daniel Stavarache - în calitate de membru al Consiliului de Administraţie; Emilia-Mihaela Manea, născută în municipiul Constanţa - în calitate de membru al Consiliului de Administraţie.
 
Se desemnează Cătălina Nicolescu, în calitate de preşedinte CA, să negocieze termenii contractelor de mandat, fără a se limita la remuneraţii, şi să semneze contractele noilor administratori, în numele şi pentru Societate.
 
Art. 3. Se aprobă modificarea actului constitutiv al Societăţii ca urmare a aspectelor ante-menţionate şi se împuterniceşte Cătălina Nicolescu, în calitate de preşedinte AGOA, să semneze actul constitutiv actualizat şi să efectueze oricare şi toate formalităţile necesare legate de înregistrarea hotărârii adoptate la Oficiul Registrului Comerţului.
 
Hotărârea nr. 2 a Brise Grains SA privește Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA), carte a avut loc pe 3 aprilie 2023, la sediul secundar al societăţii din Bucureşti, la prima convocare.
 
La convocare s-a prezentat, prin administrator, acţionarul Asset Business Solutions SA, care deţine 1.465 acţiuni, reprezentând 91,050% din totalul acţiunilor emise. Adunarea a fost prezidată de Cătălina Nicolescu, preşedinte CA al Societăţii. Adunarea l-a numit pe Alexandru Grosu, în calitate de membru CA, secretar de şedinţă.
 
Hotărârile adoptate în cadrul AGEA sunt:
 
Art. 1. Se aprobă noua structură a acţionariatului, rezultată în urma consolidării acţiunilor, conform Hotărârii AGEA din data 5 august 2022, aşa cum reiese din Structura Sintetică, a Registrului consolidat emisă de către societatea de registru Analityc Business SRL.
 
Art. 2. Se ia act că s-a supus deja aprobării punctul 2 de pe ordinea de zi, conform punctului 4 din Hotărârea AGEA din data 5 august 2022.
 
Art. 3. Se aprobă modificarea Art. 3, Art. 4 şi Art. 8.4 din Actul constitutiv al societăţii, astfel:
 
Art. 3. Capitalul social subscris şi vărsat Capitalul social este în valoare de 8.045.000 lei, aport integral privat, subscris şi vărsat integral, divizat în 1.609 acţiuni, cu o valoare nominală de 5.000 lei/acţiune, acţiuni nominative şi dematerializate a acţionarilor înregistraţi în Registrul Consolidat al Acţionarilor.
Capitalul social este deţinut de către acţionari astfel:
- Asset Business Solutions SA, cu sediul în Constanţa, participare la capitalul social 7.325.000 lei, echivalent a 1.465 acţiuni, cu valoare nominală de 5.000 lei, participare la profit/pierderi 91,050%;
- listă persoane juridice, participare la capitalul social 55.000 lei, echivalent a 11 acţiuni, cu valoare nominală de 5.000 lei participare la profit şi pierderi 0,684%;
- listă persoane fizice, participare la capitalul social 15.000 lei, echivalent a 3 acţiuni, cu valoare nominală de 5.000 lei, participare la profit/pierderi 0,186%;
- Brise Grains SA (acţiuni proprii dobândite), participare la capitalul social 650.000 lei, echivalent a 130 acţiuni, cu valoare normală de 5.000 lei, participare la profit/pierderi 8,080%.
Deţinerea acţiunilor de către acţionarii societăţii este înregistrată în registrul acţionarilor administrat de către societatea de registru cu care Brise Grains SA are contract valabil încheiat.
 
Art. 4. Acţiunile societăţii sunt nominative, în formă dematerializată prin înscriere în cont. Evidenţa acţiunilor se ţine de către o societate de registru, respectiv Analityc Business SRL, cu sediul în Bacău. Alegerea societăţii de registru se va face de către Consiliul de Administraţie.
 
Art. 8.4. Condiţii de validitate a hotărârilor Adunării Generale Extraordinare:
 
(1) Pentru validitatea deliberărilor adunării generale extraordinare este necesară la prima convocare prezenţa acţionarilor deţinând cel puţin, o pătrime din numărul total de drepturi de vot, iar la convocările următoare, prezenţa acţionarilor, reprezentând cel puţin o cincime din numărul total de drepturi de vot.
 
(2) Hotărârile sunt luate cu majoritatea voturilor deţinute de acţionarii prezenţi sau reprezentaţi. Decizia de modificare a obiectului principal de activitate al societăţii, de reducere sau majorare a capitalului social, de schimbare a formei juridice, de fuziune, divizare sau de dizolvare a societăţii se ia cu o majoritate de cel puţin două treimi din drepturile de vot deţinute de acţionarii prezenţi sau reprezentaţi.
 
Art. 4. Se aprobă actualizarea Actului constitutiv al societăţii, în baza dispoziţiilor art. 204 alin. 4) din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, pentru a reflecta noile modificări.
 
Art. 5. Se aprobă modificarea actului constitutiv al Societăţii ca urmare a aspectelor ante-menţionate şi se împuterniceşte Cătălina Nicolescu, în calitate de preşedinte AGEA, să semneze actul constitutiv actualizat şi să efectueze oricare şi toate formalităţile necesare legate de înregistrarea hotărârii adoptate la Oficiul Registrului Comerţului.
 
Despre Brise Grains SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată miercuri, 14 iunie, Brise Grains SA a fost înființată în anul 1996, are adresa în municipiul Constanța, iar activitatea principală este „Comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat“.
 
În 2021, Brise Grains SA a avut o cifră de afaceri de 134.418.243 lei, un profit de 167.281 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 21.
 
Platforma termene.ro informează și că Brise Grains SA nu are contracte câștigate din 2007 până în prezent potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Brise Grains SA nu va intra în insolvență! Cererea Bristol Logistics, respinsă de Tribunalul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii