Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Acționarii societății Șantierul Naval Constanța SA, convocați în AGOA!

ro

03 Apr, 2024 20:19 614 Marime text


foto: Unsplash
Consiliul de Administrație al societății Șantierul Naval Constanța SA a emis o convocare oficială pentru Adunarea Generala Ordinară a Acționarilor, programata pentru data de 29 aprilie 2024. Adunarea va avea loc la sediul companiei din Constanța, Incinta Port nr. 1, iar acționarii înregistrați la sfârșitul zilei de 18 aprilie 2024 sunt invitați să participe.

Ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare include puncte importante precum aprobarea situațiilor financiar-contabile anuale pentru anul 2023, repartizarea profitului net, descărcarea de gestiune a administratorilor, aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2024, și multe altele.

Vă prezentăm în rândurile de mai jos ordinea de zi completă:

1.Prezentarea şi aprobarea situaţiilor financiar- contabile anuale încheiate la 31 decembrie 2023, pe baza Raportului Consiliului de Administraţie şi a Raportului Auditorului financiar pentru anul 2023.

2.Aprobarea repartizării profitului net conform propunerii din raportul Consiliului de Administraţie, fără distribuire de dividend.

3.Descărcarea de gestiune a administratorilor pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2023.

4.Prezentarea şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a programului de investiţii pentru anul 2024.

5.Împuternicirea Consiliului de Administraţie de a aproba modificări privind structura programului de investiţii pe perioada exerciţiului financiar 2024, în funcţie de necesităţile societăţii şi în limitele bugetului aprobat de către AGA şi cu raportare în prima Adunare Generală a Acţionarilor.

6.Aprobarea numirii auditorului financiar al societăţii şi a duratei contractului de audit financiar.

7.Aprobarea datei de 28.05.2024 ca fiind data de înregistrare în funcţie de care vor fi identificaţi acţionarii asupra cărora se restrâng efectele hotărârii Adunării Generale Ordinare şi aprobarea datei de 27.05.2024 ca ex-date.

8.Împuternicirea doamnei Preda Minodora, şef Oficiu Juridic - Acţionariat să îndeplinească toate formalităţile de publicitate prevăzute în legislaţia în vigoare cu privire la hotărârea adunării generale ordinare a acţionarilor, precum şi alte acte şi operaţiuni necesare în legătură cu acestea.

Documentele și materialele informative vor fi disponibile acționarilor la sediul societății sau pe site-ul oficial al Santierului Naval Constanta, iar votul privind problemele supuse ordinii de zi poate fi exprimat prin corespondență sau electronic.



Despre Șantierul Naval Constanța SA

Societatea Șantierul Naval Constanța SA a fost înființată în 1991, are sediul social în Constanța, Incinta Port și se ocupă de construcția de nave și structuri plutitoare.

Acționar majoritar și fondator este compania Resource International SA (94,8%), din Insulele Marshall, iar ceilalți acționari sunt SIF Moldova SA (2,02%), SIF III Transilvania SA (0,73%) și o Listă de acționari persoane fizice (2,45%).

Președintele Consiliului de Administrație este Dumitrița Bosînceanu (al cărui nume se regăsește, potrivit RECOM, în companiile Histria International SRL, Histria Protguard SRL și Histria Shipmanagement SRL).

Ceilalți administratori sunt Andrei Bosînceanu, Radu Cătălin Rusen (director general), Nicolae Stoian (director), Corneliu Călin (director), Victor Teodosescu (director general adjunct), Deniz Vasile (director economic) și Laurențiu Grigorescu (director tehnic).

Auditori sunt BDO Audit SRL (reprezentată de Mircea Tudor), Pricewaterhousecoopers Audit SRL (reprezentată de Mircea Bozga) și Deloitte Audit SRL(reprezentată de Ana Corina Dimitriu).

În 2022, societatea a declarat 828 de angajați, profit peste 18,9 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 317,16 milioane de lei.




Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.




PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii