Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)

ro

26 Mar, 2024 09:47 733 Marime text
  • Proiectul de hotărâre privind constituirea dreptului de superficie cu titlu onerosă unui teren în suprafață de 467 mp, situat în municipiul Constanța, b-dul Tomis, Club SNC în favoarea societății Șantierul Naval Constanța SA se află pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța.
  • Inițiatorul proiectului este primarul Vergil Chiţac.
  • Proiectul a primit avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 şi nr. 5.
 
Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat în ședință ordinară joi, 28.03.2024, ora 17.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.
 
Pe ordinea de zi se află Proiectul de hotărâre nr. 145/2024 privind constituirea dreptului de superfície cu titlu onerosă supra imobilului teren în suprafață de 467 mp, situat în municipiul Constanța, b-dul Tomis nr. 96, Club SNC în favoarea societății Șantierul Naval Constanța SA. Inițiatorul proictului care are avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 şi nr. 5 este primarul Vergil Chiţac.
 
Prin cererea înregistrată cu nr. 212005/02.11.2023, societatea Șantierul Naval Constanța SA, solicită Primăriei  municipiului Constanța constituirea unul drept de superficie, pentru imobilul teren în suprafață de 467 mp, situat în munidplul Constanța, bd. Tomis nr. 96, club SNC, este identiflcat ca domeniu privat al municipiului Costanța conform H.C.L. nr. 109/2005, pag. 38.

Potrivit art. 108 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, Consiile locale și Consiliile județene hotărăsc, în condițiile  prevăzute in partea a V-a a prezentului cod, ca bunurlle ce aparțin domeniuli public și privat, local sau județean, după caz, să fle:

a) date îin administrarea instituțiilor publice și regiilor autonome din subordinea unităților administrativ-teritoriale, care le are în proprietate;
b) concesinare;
c) închiriere;
d) date în folosință gratuită instituțiilor de utilitate publică;
e) valorificate prin alte modalități prevăzute de lege.
 
Conform art.693, alin.(1) din Codul Civil cu modificările și completările ulterioare „Superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o construcție pe terenul altuia, deasupra ori în subsolul acelui teren, asupra căruia supeniciarul dobândește un drept de folosință.

Dat find faptul că, este justiflcat să se încaseze de la proprietarii acestor construcții edificate pe un teren ce aparține autortăților locale, contravaloarea folosinței terenulul pe care sunt amplasate construcțiile, constituind venituri ale autorității locale, se propune constituirea dreptului de superficie, cu titlu oneros pentru terenul în suprafață de 467 mp.
 
Conform Raportulul de evaluare nr. 248/13.03.2024, întocmit de către socletatea Primoval SRL, înreglstrat la Primăria municipiului Constanța sub nr. 57264/18.03.2024, valoarea chiriei este în cuantum de 1.256,23 euro pe lună, pentru imobilul teren situat municipiul Constanța, B-dul Tomis nr. 96, club SNC.

În conformitate cu prevederlie art. 136 alln.(1) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modiflcările și completările ulterioare, a fost inițiat proiectul de hotărâre privind constituirea dreptulul de superficie cu titlu oneros asupra imobliulul teren în suprafață de 467 mp, situat în municipiul Constanța, B-dul Tomis nr. 96, club SNC în favoarea societății Șantiertul Naval Constanța SA.
 
În prezent pe teren se află Clubul SNC. Chiria lunară va fi de 1.256,23 de euro.
 
În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotărâre nr. 145/2024 privind constituirea dreptului de superfície cu titlu onerosă supra imobilului teren în suprafață de 467 mp, situat în municipiul Constanța, b-dul Tomis nr. 96, Club SNC în favoarea societății Șantierul Naval Constanța SA.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
Proiectele, pe masa consilierilor locali: Două școli din Constanța, reabilitate energetic. Valoarea lucrărilor a fost majorată (DOCUMENTE)
 
Proiectele, la mâna consilierilor locali: Trei grădinițe din municipiul Constanța vor fi reabilitate, modernizate și dotate cu mobilier (DOCUMENTE)

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii