Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:52 15 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Felix Bănilă, procuror şef al DIICOT, declaraţii după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia

ro

01 Oct, 2019 08:48 662 Marime text
Urmare a solicitării președintelui României din seara zilei de 30.09.2019, procurorul șef DIICOT aduce la cunoştinţa publică următoarele:

"Demisia este un act unilateral de voință, dar sunt împrejurări în care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa.

Fiind solicitată de președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate.

Instituțiile sunt formate din oameni, însă demisia șefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că așa ceva ar fi de dorit, intr-o țară membră a UE și a NATO, aflată la frontiera acestora.

Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal și de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient.", a comunicat Felix Bănilă pe site-ul DIICOT.

Citeşte şi: Klaus Iohannis îi cere demisia procurorului şef al DIICOT, Felix Bănilă

Ti-a placut articolul?

Comentarii