Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Extracţia gazelor de şist nu mai prezintă interes? Niciun referendum nu a fost validat în judeţul Constanţa

ro

11 Dec, 2012 02:52 2612 Marime text
referendumuri_exploatare_gaze_de_sist.jpgLocuitorii din patru localităţi constănţene au votat, duminică, nu doar pentru deputaţii şi senatorii din colegiile lor, ci şi în contextul unor referendumuri locale. Niciunul dintre aceste patru referendumuri nu a fost însă validat, pentru că la urne nu a fost înregistrată o prezenţă de peste 50% plus 1 din numărul cetăţenilor cu drept de vot.

Amintim că în comunele Limanu şi Costineşti, dar şi în municipiul Mangalia au fost organizate, duminică, referendumuri privind extracţia gazelor de şist, iar în Mihail Kogălniceanu un referendum referitor la înfiinţarea satului Ceres şi a satului Sibioara Nouă.

Potrivit datelor oficiale furnizate birourile electorale de circumscripţie, niciun referendum nu a fost validat. Cel mai aproape de pragul electoral a fost referendumul din Costineşti, acolo unde prezenţa a fost de 49,7%. În localitatea Limanu s-a înregistrat o prezenţă de doar 39,19%. În ceea ce priveşte municipiul Mangalia, prezenţa la vot a fost de 43,26% din numărul total de 35.717 alegători înscrişi pe lista electorală permanentă. Potrivit procesului verbal întocmit de Biroul Electoral de Circumscripţie, s-au înregistrat 15.265 de voturi valabil exprimate. La întrebarea „Sunteţi de acord cu riscul de afectare a pânzei freatice şi a turismului în urma exploatării gazelor de şist din sudul litoralului?" 1.952 de persoane (12,63%) au răspuns „da", în vreme ce 13.313 persoane (86,16%) au răspuns „nu".

Chiar dacă a fost vorba despre înfiinţarea a două noi localităţi, nici referendumul din Mihail Kogălniceanu nu a fost validat, prezenţa la urne fiind de 38%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii