Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiul militar Rapid Falcon Ludovic Orban, în vizită de lucru la Constanța (video)

ro

19 Nov, 2020 14:38 2697 Marime text
  • La eveniment iau parte și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și ministrul Economiei, Virgil Popescu.
  • Acesta se va desfășura pe în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „Gl.bg. Ion Bungescu” de la Capu Midia, cu participarea unor unități de artilerie aparținând Statului Major al Forțelor Terestre și Forțelor Terestre ale Statelor Unite din Europa.
Astăzi, 19 noiembrie 2020, premeirul Ludovic Orban participă la exercițiul militar comun româno-american Rapid Falcon.

La eveniment mai iau parte și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și ministrul Economiei, Virgil Popescu. Evenimentul se va desfășura pe în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „Gl.bg. Ion Bungescu” de la Capu Midia, cu participarea unor unități de artilerie aparținând Statului Major al Forțelor Terestre și Forțelor Terestre ale Statelor Unite din Europa .
În cadrul evenimentului, este prezent și primarul Constanței, Vergil Chițac.

Forțele militare române și americane participă joi la exercițiul comun bilateral RAPID FALCON care va avea loc în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „Gl.bg. Ion Bungescu” de la Capu Midia, cu participarea unor unități de artilerie aparținând Statului Major al Forțelor Terestre și Forțelor Terestre ale Statelor Unite din Europa, informează Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

"Multe sunt urgenţele care trebuie rezolvate. Apărarea şi securitatea naţională reprezintă pentru guvernul pe care îl conduc o prioritate majoră. Vom asigura predictibilitatea şi stabilitatea finanţării, astfel încât investiţiile în sistemele Patriot, în transportoarele blindate, în aeronavele de luptă şi multe altele să fie preluate în condiţii de maximă eficienţă.

Aceste investiţii în apărare se fac pentru securitatea României şi a cetăţenilor săi. Militarii noştri au nevoie de echipamente moderne şi de condiţii de instruire corespunzătoare", a precizat Ludovic Orban în cadrul evenimentului.

RAPID FALCON este un exercițiu cu termen scurt de notificare, ce presupune deplasarea rapidă în teren, executarea tragerii și defluirea personalului și tehnicii în cazărmile de dislocare la pace și se va desfășura, succesiv, în două locuri, în intervalul orar 12.30-19.30. Astfel, în Baza 57 Aeriană, începând cu ora 13.30, va avea loc sosirea echipamentelor și vor fi organizate declarații oficiale, iar în Poligonul Capu Midia, începând cu ora 15.30, vor avea loc tragerile cu sistemele de artilerie.


Exercițiul este organizat cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus impuse de autorități la nivel central și local.

Forțele Terestre americane vor participa cu două sisteme mobile de artilerie – HIMARS din cadrul Brigăzii 41 Artilerie Terestră dislocată în garnizoana Grafenwoehr din Germania, iar Forțele Terestre Române cu trei lansatoare multiple de rachete – LAROM din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani.

Activitatea, la care vor participa peste 130 militari români și americani cu 30 de mijloace tehnice, are ca scop dezvoltarea și consolidarea cooperării militare dintre Forțele Terestre ale României și cele ale Statelor Unite ale Americii, precum și o oportunitate de dezvoltare a parteneriatului dintre cele două mari unități de artilerie în perspectiva dotării structurilor Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” cu echipamente HIMARS, începând cu anul 2021.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii