Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciții de instruire cu parașuta-aripă, desfășurate la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

ro

06 Jul, 2023 13:54 871 Marime text
Sursă: facebook.com/baza57aeriana
  • Luni și marți, în perioada 4-5 iulie, a avut loc un exercițiu la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.
 
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu - Batalionul 52 Operații Speciale „Băneasa Otopeni“ și Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale
 

„Arată-mi un bărbat care va sări dintr-un avion și îți voi arăta un bărbat care va lupta!“, au precizat cei de la baza aeriană.

 
Escadrila 572, cu elicoptere din cadrul Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, a planificat și executat un exercițiu cu termen scurt de notificare în comun cu operatorii din cadrul Batalionului 52 Operații Speciale „Băneasa Otopeni“.
 
Pentru realizarea unui cadru cât mai complex al mediului operațional, au fost invitați să participe la exercițiu și operatori din cadrul Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale.
 
Exercițiul „FTX- EOLIAN 23.8“, desfășurat în perioada 4-5 iulie, în poligonul Capu’ Midia, a constat în activități de instruire prin parașutare cu aterizare de precizie cu tipul de parașută – aripă.
 
Exercițiul a avut ca scop exersarea tehnicilor și procedurilor de inserție prin parașutare a unui detașament complet din Forțele pentru Operații Speciale în teritoriu ostil simulat.
 
Obiectivele de instruire ale exercitiului au fost realizate cu succes în special datorită pregătirii excepționale și la cele mai înalte standarde a personalului participant la activitate, a mai menționat Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Citește și:

Bogdan Artagea, desemnat în funcția de director general provizoriu al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu. Ce indemnizația încasează?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii