Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentele zilei Ziua plecatului mai devreme de la birou

ro

02 Jun, 2022 11:16 1140 Marime text
Birou Sursa foto Pixabay
  • Ziua de 2 iunie este o zi în care plecatul devreme de la birou devine regulă. 


Cine nu-şi doreşte să plece mai devreme de la birou şi să se bucure de o întreagă după-amiază liberă? Şi cât de frustrant este, în lunile de iarnă, când mergi la birou pe întuneric şi te întorci acasă, după terminarea programului, tot pe întuneric? Ziua de 2 iunie este o zi în care plecatul devreme de la birou devine regulă.
 
Ziua a fost înfiinţată la iniţiativa lui Laura Stack, specialistă în productivitatea angajaţilor. Stack a observat că americanii muncesc circa 49 de ore pe săptămână şi cu circa 350 de ore mai mult pe an decât majoritatea europenilor, o constatare care se poate dovedi periculoasă din mai multe motive.
 
În primul rând, cu cât sarcinile sunt realizate mai repede, cu atât mai profitabilă şi mai productivă este afacerea. În al doilea rând, prin însăşi natura sa, munca îi face pe angajaţi ca în cea mia mare parte a timpului să-şi dorească să fie într-un alt loc, ceea ce duce la distragerea atenţiei şi la productivitate scăzută.
 
În al treilea rând, zilele interminabile petrecute la birou se pot dovedi descurajante, acţionând ca un factor demotivant, care-i face pe angajaţi să muncească într-un ritm lent şi să realizeze mult mai puţin decât dacă s-ar simţi bine la locul de muncă.
 
Ziua plecatului mai devreme de la birou este un stimulent pentru angajaţi, care îşi vor termina astfel treburile înainte de termenul limită, făcând un efort conştient de a creşte eficienţa şi productivitatea astfel încât să poată merge mai devreme acasă.
 
 
Data de 2 iunie  marchează o serie de evenimente importante petrecute de-a lungul istoriei, în lume. Astfel, amintim: 
 
576: Benedict I devine papă.
657: Eugen I devine papă.
1881: Guvernul [1]SUA recunoaște independența de stat a României.
1896: Guglielmo Marconi primește patentul pentru noua sa invenție: radioul.
1897: Mark Twain, răspunde zvonurilor privind moartea sa, spunând în „New York Journal": „Știrea despre moartea mea a fost o exagerare".
1918: Black Sunday („Duminica neagră”), când au fost scufundate 6 nave americane, de către submarinul german U 151.
1924: Congresul din SUA le-a garantat amerindienilor cetățenia americană.
1945: Poetul Radu Gyr rostește memorabilul „ultim cuvânt" în fața Tribunalului Poporului. În el arată, printre altele, și inconsistența acuzațiilor de antisemitism aduse Mișcării Legionare, el însuși fiind fondatorul teatrului Evreiesc de Stat.
1952: Începe guvernarea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.
1953: Ceremonia de încoronare a reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, la Westminster.
1979: A avut loc prima vizită a unui Papă într-o țară comunistă, vizita Papei Ioan Paul al II-lea în Polonia, țara sa natală.
2003: De la cosmodromul kazah Baikonur se lansează sonda spațială Mars Express.
 
Sărbători
 
Sf. Mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava; Sf. Nichifor Mărturisitorul, patriarhul Constantinopolului (calendar ortodox)
 
 
Ziua puiului rotisat
 
Ziua de 2 iunie este dedicată puiului la rotisor.
 
Puiul la rotisor a început să fie disponibil în magazine şi supermarketuri începând cu 1930 şi nu şi-a pierdut deloc din popularitate odată cu trecerea timpului. Obiceiul de a servi masa la restaurant sau de a lua preparatele la pachet după cel de-al Doilea Război Mondial a dus la scăderea numărului de persoane care fac cumpărături alimentare, însă puiul rotisat a rămas la fel de popular. În fiecare an, în Statele Unite sunt vânduţi 600 de milioane de pui la rotisor.
 
Prepararea puilor la rotisor are o istorie de sute de ani, iar practica a fost reprezentată în tablouri încă din anii 1300. Bineînţeles, pe acele vremuri, puiul era învârtit în frigare manual. Inventarea rotiseriilor motorizate a făcut ca puiul la rotisor să devină un preparat produs în masă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii