Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este Ziua internațională a iubitorilor de cărți! Biblioteca județeană „I.N. Roman” funcționează în program de vară (video)

ro

09 Aug, 2020 11:56 3283 Marime text
  • Este ziua iubitorilor de cărți, a pasionaților de lectură !
  • Trebuie să sărbătorim cum se cuvine, citind o carte.
O persoană care iubește cărțile este denumit bibliofil. Caracteristicile naturale ale unui bibliofil sunt pasiunea de a citi, de a admira și de a colecta cărți. De regulă, acești oameni dispun de o colecție impresionantă de cărți pe care le-au citit ei înșiși sau pe care și le-au propus să le parcurgă.

În era modernă a tehnologiei, un bibliofil își manifestă pasiunea de colecta cărți și în mod digital, pe un computer, e-reader sau orice alt dispozitiv tehnologic care permite stocarea și păstrarea cărților în format electronic.

Veste bună pentru constănțeni! Biblioteca județeană „I.N. Roman” funcționează în program de vară. Biblioteca județeană „I.N. Roman” din Constanța a trecut, începând cu 1 iulie, la programul de vară, la fel ca și în ceilalți ani.

Cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, atunci când este închis, toate secțiile pot fi accesate luni între orele 13-20, marți, joi și vineri între orele 8 – 16, iar miercuri între orele 12 - 20. Acest program este valabil până la data de 31 august 2020.
 
Totodată, vă reamintim noile condiții de desfășurare a activității în cadrul acestei instituții.Accesul în instituție al utilizatorilor se va face pe ușa din dreapta clădirii (cum se privește din afară), în timp ce ieșirea se va face pe ușa din stânga clădirii; accesul, atât al utilizatorilor, cât și al salariaților, va fi permis numai după utilizarea covoarelor cu dezinfectant pentru încălțăminte aflate la intrare și în condiţiile purtării de mască (medicală/nonmedicală), care trebuie să acopere gura şi nasul.

La intrarea în sediu se efectuează, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor.Nu se va permite accesul în instituție al persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată).

Lectura dezvoltă limbajul, este folosită pentru comunicare, în schimbul de informații și idei. Interacțiunea dintre text și cititor este modelată de cunoștințele, experiențele, atitudinile și limba comunității de unde provine cititorul, de poziționarea lui din punct de vedere cultural și social.

În video-ul de mai jos sunt prezentate avantajele cititului unei cărți.


Sursa foto: wikipedia.org

Sursa video: Youtube/ Pagina de Psihologie

Citește și:

Biblioteca județeană „I.N. Roman” funcționează în program de vară

Lectura se mută online Acces gratuit la biblioteci online din țară și din lume
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii