Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:03 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

„Este normal să îi sprijinim pe cei afectați” Președintele CJC Marius Horia Țuțuianu, prezent la Sinoe pentru a evalua pagubele făcute de inundații

ro

27 Sep, 2019 20:12 1184 Marime text

Fenenomenele meteo extreme care au lovit județul Constanța în ultimele 24 de ore au provocat pagube majore, în special în localitatea Sinoe.

Astfel, astăzi, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a convocat o întâlnire, la fața locului, cu subrefectul județului Ali Șenol, primarul și viceprimarul Comunei Mihai Viteazu, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Hristu Uzun și reprezentanți ai Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgenta „Dobrogea” și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Au fost evaluate pagubele, au fost stabilite prioritățile în ceea ce privește operațiunile de intervenție, precum și principalele măsuri privind siguranța celor afectați de inundații.

„Inundațiile au făcut daune semnificative și consider că este normal să îi sprijinim pe cei afectați. Sunt multe gospodării inundate, case afectate și foarte multe animale moarte. În primă fază am stabilit cu primarul Comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni și viceprimarul Hristache Ciamatu să facă o centralizare a pagubelor și vom căuta soluții pentru a fi alături de acești oameni. De asemenea, Consiliul Județean Constanța va interveni  în zona prin Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri. Situația va fi monitorizată în permanență, astfel încât intevențiile să fie operative”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.


Localitatea Sinoe este situată în regiunea de nord a județului și a fost afectată masiv în urma fenomenelor meteo din ultimele ore, când județul nostru s-a aflat sub cod galben de ploi.
 
Citește și: UPDATE A fost potop. Inundaţii, în această noapte, în judeţul Constanţa (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii