Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Erată Iluminatul pasajelor și al nodurilor rutiere de pe A2 și A4, contestat la CNSC!

ro

07 Apr, 2022 00:00 1630 Marime text
  • Licitația pentru implementarea unui ansamblu de măsuri pentru sporirea nivelului de siguranță rutieră pe infrastructura rutieră autostrada A2 și A4 și refacerea și completarea iluminatului spațiilor de servicii, pasajelor și nodurilor rutiere a fost contestată la Comisia Națională pentru Soluționarea Contestațiilor de către Euro-Audit Service SRL din Târgoviște
  • CNSC a emis decizia nr. 716/C9/615 prin care a admis contestația formulată de Euro-Audit Service SRL, în contradictoriu cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, și anulează raportul procedurii de atribuire nr. 14945/28.02.2022, în partea ce privește oferta câștigătoare și celelalte oferte admisibile, procesele-verbale care au stat la baza emiterii raportului procedurii, în partea ce privește evaluarea ofertei Flash Lighting Services SA, și comunicările privind rezultatul procedurii transmise operatorilor economici ale căror oferte au fost declarate admisibile
 

Erată:

Informația corectă este că în urma contestației depuse de Euro-Audit Services SRL la CNSC s-a acceptat reevaluarea ofertei companiei Flash Lighting Services SA, care fusese declarată câștigătoare după analiza tehnico-economică a acesteia, dar nicidecum că ar fi fost anulată licitația.
 

 
Licitația pentru implementarea unui ansamblu de măsuri pentru sporirea nivelului de siguranță rutieră pe infrastructura rutieră autostrada A2 și A4 și refacerea și completarea iluminatului spațiilor de servicii, pasajelor și nodurilor rutiere a fost contestată la Comisia Națională pentru Soluționarea Contestațiilor de către Euro-Audit Service SRL din Târgoviște.

Licitația a fost organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA. Contestatoarea a solicitat, în principal, anularea raportului procedurii nr. 14945/28.02.2022, precum și a actelor ce au stat la baza acestuia, inclusiv adresele de comunicare a rezultatului, ca netemeinice și nelegale; obligarea autorității contractante la adoptarea măsurilor de remediere constând în obligarea acesteia de a motiva raportul procedurii complet și corespunzător; în subsidiar, anularea adresei de comunicare a rezultatului nr. 15285/28.02.2022, respectiv anularea în parte a raportului procedurii nr. 14945/28.02.2022, în partea ce vizează reevaluarea ofertei depuse de Flash Lighting Services SA, ca netemeinice și nelegale; obligarea autorității la adoptarea măsurilor de remediere constând în reevaluarea ofertei depuse de Flash Lighting Services SA, de la etapa evaluării propunerii financiare, ținând cont de dispozițiile legale în materie și de prevederile documentației de atribuire; obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor ocazionate de judecarea contestației constând în onorariu avocațional.

Recent, CNSC a emis decizia nr. 716/C9/615 prin care a admis contestația formulată de Euro-Audit Service SRL, în contradictoriu cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, și anulează raportul procedurii de atribuire nr. 14945/28.02.2022, în partea ce privește oferta câștigătoare și celelalte oferte admisibile, procesele-verbale care au stat la baza emiterii raportului procedurii, în partea ce privește evaluarea ofertei Flash Lighting Services SA, și comunicările privind rezultatul procedurii transmise operatorilor economici ale căror oferte au fost declarate admisibile.

Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei Flash Lighting Services SA, în termen de 15 zile de la primirea ofertei, cu respectarea celor din motivare, a documentației de atribuire și a dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice.

CNSC a repins cererea Euro-Audit Service SRL privind plata cheltuielilor efectuate în cursul soluționării contestației.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți. Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Amenajarea și întreținerea zonelor verzi din municipiul Constanta, lotul I a fost constestată. Ce obligații are Primăria? Cum și-a motivat CNSC decizia? (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii