Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii multe şi râsete fericite Ce au făcut preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 42 de Ziua Educaţiei

ro

06 Oct, 2018 00:00 3261 Marime text
Emoţii multe, ambiţie, dar, mai ales, hohote de râs ce îşi făceau, nestăvilite, loc spre înaltul cerului. Acestea sunt sentimentele care i-au încercat, de Ziua Educaţiei, pe micuţii ce frecventează Grădiniţa cu program prelungit nr. 42 din Constanţa. În urma programului stabilit pentru această unitate de învăţământ, evenimentul a fost celebrat aici prin competiţii sportive, în cadrul cărora copiii au avut multe de învăţat atât despre spiritul de echipă şi ce înseamnă aceasta, cât şi despre rolul pe care îl joacă educaţia în dezvoltarea unui om. Nu în ultimul rând, fireşte, micuţii s-au distrat pe cinste.
 
Startul competiţiilor a fost dat în jurul orei 10.00, iar acestea au fost împărţite în trei activităţi: concurs de biciclete, la care au putut participa 35 de copii, cu bicicletele proprii, minifotbal - 14 participanţi şi alergare ştafetă - unde se puteau înscrie 15 micuţi. Toate activităţile sportive s-au desfăşurat în curtea unităţii de învăţământ, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice.
 
Cristina Şerban, director al G.P.P. nr 42 şi al G.P.N. nr. 22, ne-a declarat: „Un copil educat este un copil cu mai multe şanse pentru reuşita în viaţă! La G.P.P. br. 42 Constanţa şi la G.P.N. nr. 22 Constanţa, cadrele didactice au organizat două tipuri de manifestări pentru a marca Ziua Mondială a Educaţiei. Părinţii s-au implicat în organizarea celor doua manifestări, cu entuziasm şi cu simţ de răspundere“.
 
În ceea ce priveşte Grădiniţa cu program normal nr. 22, aici s-a desfăşurat un program artistico-literar, compus din recitări.
 
„Activităţile planificate în cele două unităţi şi-au atins scopul propus, şi anume conştientizarea semnificaţiei Zilei Mondiale a Educaţiei“, a adăugat directorul celor două unităţi.
 
Profesorul Dănuţa Niţă, coordonatorul Comisiei pentru Programe şi Proiecte Educative, ne-a explicat că „activităţile sportive organizate de Ziua Mondială a Educaţiei au avut trei obiective în ceea ce îi priveşte pe copii: aceştia să conştientizeze importanţa educaţiei în dezvoltarea personală, de asemenea, să îşi dezvolte spiritul de echipă, competitiv şi, nu în ultimul rând, să participe cu plăcere la activităţile sportive“.
 
Directorul unităţilor, Cristina Şerban, a  adăugat că „preşcolarii şi cadrele didactice îndrumătoare au trăit la intensitate maximă bucuria prin mişcare şi artă“. „Acest tip de activitate reprezintă baza educaţiei sănătoase şi temeinice“, a conchis directorul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii