Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grădinița cu program prelungit nr. 42, din Constanța, şi-a deschis larg porțile către anul școlar 2019 - 2020

ro

10 Sep, 2019 16:25 4408 Marime text

De departe, cele mai mari emotii au fost în inimioarele micuților ce merg la grădiniţă pentru prima oară, dar şi la cei ce au păşit timid pe porţile şcolilor, pentru clasele pregătitoare.
 
La rândul său, Grădinița cu program prelungit nr. 42, din Constanța,  își deschide larg porțile către anul școlar 2019 - 2020.
 
Colectivul de cadre didactice îi întâmpină cu entuziasm pe preșcolari, părinți,  parteneri educaționali.
 
De partea opusă, preşcolarii din grupele mijlocii ori mari îşi întâmpină cu drag colegii, lăsând curajoşi deoparte mâna mamei. Se revăd, se îmbrăţişează  şi îşi povestesc aventuri cu iz de vacanţă, de soare, de mare şi nisip. Se bucură să îşi revadă doamnele educatoare şi aşteaptă reîntoarcerea în sălile de clasă.
 
Mai puțin exuberanţi, princhindeii grupelor mici se agaţă strâns cu mânuțele speriate de părinţi. Deopotrivă de emoţionaţi, mămici, tătici şi piticuți caută cu privirea plină de speranţă spre cadrele didactice, iar cei mai curajoşi dintre cei mici improvizează chiar prietenii pe treptele grădiniței.
 
Curând, copilaşii se îndreaptă alături de părinţii lor ori de colegi spre sălile de clasă. Temerari, preşcolarii din grupele mari păşesc cu entuziasm spre noul an, nerăbdători să redescopere plăcerea activităţilor de la grădiniţă.
 
Mai degrabă temători, prichindeii grupelor mici  se mai agaţă încă de părinţi, însă zâmbetele calde ale doamnelor reuşesc să liniştească micuți şi mămici, deopotrivă.
 
Porţile grădiniţei se închid în urma părinților, dar, o dată cu ele, se deschide propriu-zis noul an şcolar pentru toți preşcolarii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii