Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Electrocentrale Constanța SA şi Oil Terminal SA, cuprinse în bugetul Ministerului Energiei (document)

ro

04 Mar, 2016 00:00 2656 Marime text
Ministerul Energiei a publicat hotărârea privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare pe anul 2016. „Scopul actului normativ îl constituie asigurarea cadrului legislativ necesar activității de privatizare desfăşurate de Ministerul Energiei în anul 2016. Bugetul de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare pe anul 2016 al Ministerului Energiei a fost constituit având în vedere veniturile și necesarul de cheltuieli pentru activitățile ce urmează a fi realizate în anul 2016“, se precizează în actul oficial.
 
Unul dintre punctele hotărârii se referă la cheltuielile legate de plata serviciilor contractate cu un expert independent, persoană fizică sau juridică specializată în recrutarea resurselor umane, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011, cu modificările și completările ulterioare, în sumă de 4.307 mii lei.
 
„Principalele societăți la care urmează să se implementeze prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, în cursul anului 2016, sunt: Compania Națională a Uraniului SA, Societatea Electrocentrale Grup SA, Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) Mioveni, Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie SA, Societatea Uzina Termoelectrică Midia SA, Societatea Electrocentrale București SA, Societatea Electrocentrale Constanța SA, Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, Societatea Oil Terminal SA, Societatea Hidroelectica SA (în situația ieșirii din procedura insolvenței).
 
Totodată, la unele societăți pentru care recrutarea și selectarea administratorilor s-a făcut în cursul anului 2013 (SNGN Romgaz SA, SN Închideri Mine Valea Jiului SA) sunt înregistrate în acest moment posturi ocupate temporar în rândul consiliilor de administrație, până la aplicarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011, cu modificările și completările ulterioare. La finele anului 2015, a fost semnat acordul-cadru de servicii de asistență pentru recrutarea de personal în vederea selectării și plasării administratorilor în cadrul consiliilor de administrație/consiliilor de supraveghere la societățile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat la care Ministerul Energiei are calitatea de autoritate publică tutelară, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare.
 
Ținând cont de faptul că multe dintre societățile la care Ministerul Energiei este acționar majoritar sunt fie admise la tranzacționare pe piețele reglementate (cazul SNGN Romgaz SA, listată atât la Bursa de Valori București, cât și la London Stock Exchange, SN Nuclearelectrica SA, listată la Bursa de Valori București), fie în curs de pregătire a listării (cum este cazul Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA), este necesară implementarea principiilor guvernanței corporative“, se precizează în actul normativ.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza actul normativ al Ministerului Energiei la care facem referire.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii