Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elan Schwartzenberg ar fi fost cel care a propus preluarea staţiei locale Realitatea TV Un nou dosar penal pentru Mazăre?

ro

29 May, 2015 00:00 3204 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar urma să deschidă un nou dosar penal pe numele fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre, a anunţat, ieri, România TV. Potrivit unor surse RTV, Radu Mazăre ar fi cercetat pentru că ar fi încercat preluarea staţiei locale de la Constanţa a postului Realitatea TV, mişcare prin care intenţiona să ascundă o presupusă luare de mită. De menţionat este că la dosar ar fi fost depuse stenograme ale unor convorbiri în care apar Radu Mazăre, fost primar al Constanţei şi, de asemenea, fost lider al PSD Constanţa, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, precum şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Sursele judiciare citate de RTV susţin că din aceste interceptări reiese că „Elan Schwartzenberg ar fi fost cel care a propus preluarea staţiei locale Realitatea TV de către TV Neptun, condus de omul de afaceri Sorin Strutinsky“.

„M-a prostit să investesc 75 de milioane de euro în Constanţa“


Staţia locală din Constanţa a Realitatea TV a fost lansată în 2011, lansare la care au participat atât Radu Mazăre, cât şi prietenul său Elan Schwartzenberg şi omul de afaceri Sorin Strutinsky. În contextul evenimentului, Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea TV, declara: „Sunt onorat să fiu aici şi vreau să-l cert pe Radu Mazăre, care, în ultimii şase ani, m-a prostit să investesc 75 de milioane de euro în Constanţa. Îi mulţumesc că nu a abuzat niciodată de prietenia noastră, chiar dacă plătim cea mai mare taxă pe proprietate în Constanţa. Consider că această investiţie, la care particip aici, Realitatea TV Constanţa, va fi echidistantă“.
 
Mai multe detalii despre lansarea televiziunii la Constanţa puteţi afla citind materialul „Realitatea TV Constanţa, inaugurată cu mulţumiri lui Mazăre (galerie foto)“.
 
Directorul general de la acea vreme al staţiei locale, Ionuţ Barbu, prieten, de asemenea, cu Radu Mazăre, declara că afacerea îşi propune să facă profit şi că nu va fi vândută. „Vom avea implicare maximă în piaţa de publicitate, implicare maximă în viaţa politică şi un conţinut editorial echidistant. Eu sunt om de publicitate şi cred că piaţa, în acest moment, mai poate suporta un produs media“, declara Ionuţ Barbu, în noiembrie 2011.
 
Mai multe detalii pe acest subiect puteţi afla citind materialul „Cine este şi ce vrea Realitatea TV Constanţa. Vezi ce spune Ionuţ Barbu, directorul general“
 
La începutul lunii mai a acestui an, cotidianul „Evenimentul zilei“ preciza, în materialul intitulat „Cum a ajuns Radu Mazăre «voievodul şpăgilor» din Constanţa“: „Potrivit unei interceptări din 29 iunie 2011, Schwartzenberg - care controla postul Realitatea TV, interceptat în baza unui mandat pe siguranţă naţională, i-a propus lui Sorin Strutinsky să preia postul Realitatea - staţia locală Constanţa“.
 
Mai multe detalii puteţi afla citind materialul „Evz.ro: Cum a ajuns Radu Mazăre «voievodul şpăgilor» din Constanţa“
 
Menţionăm că, până la închiderea ediţiei, DNA nu a dat publicităţii niciun comunicat de presă pe marginea acestui nou presupus dosar.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii