Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Chivu - „Primăriţa este un pericol social" Mariana Mircea, cercetată penal într-un nou dosar

ro

20 Sep, 2010 02:09 4121 Marime text
cap_1.jpgPrimăriţa este acuzată de săvârşirea a nu mai puţin de trei fapte penale

Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, se află din nou în atenţia organelor de cercetare penală. Pe numele său, a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Cernavoda_primar_Mariana_Mircea_2.jpgSocial-democrata face ce face şi ajunge în atenţia organelor de anchetă. În dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia cu nr. 2863/P/2010, social-democrata Mariana Mircea este acuzată de către consilierul local PSD Dumitru Chivu că i-ar fi falsificat semnătura într-un document oficial al Consiliului Local Cernavodă, ba mai mult, că o hotărâre a fost emisă fără a fi trecut de votul aleşilor locali. În plângerea adresată prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, Marius Chirilă, Dumitru Chivu susţine că Hotărârea Consiliului Local Cernavodă nr. 122/23.11.2009 ar fi un fals, „întrucât conţine date şi stări de fapt neconforme cu realitatea". Potrivit alesului local, această hotărâre ar fi fost necesară pentru a fi anexată la dosarul nr. 394/256/2010 prin care s-a acordat personalitate juridică Clubului Sportiv „Asociaţia Axiopolis Sport" Cernavodă.

„Astfel, Hotărârea Consiliului Local Cernavodă nr. 122 există în evidenţele Consiliului Local Cernavodă, dar are o formă şi un alt conţinut decât hotărârea care poartă acelaşi număr şi care a fost depusă la dosarul nr. 394/256/2010. Din conţinutul acesteia din urmă se observă fără putinţă de tăgadă modificări şi alterări ale înscrisului precum şi evidente urme de scanare şi adăugare a unor semnături şi implicit a unor ştampile ce poartă titulatura Consiliului Local Cernavodă. Mai mult decât atât, ca preşedinte de şedinţă sunt menţionat eu, cu toate că în conformitate cu ROF (n.r. Regulament de Organizare şi Funcţionare) al Consiliului Local pot fi preşedinte de şedinţă o singură dată pe an, iar în anul 2009 am fost preşedinte în luna ianuarie", susţine consilierul local Dumitru Chivu. Consilierul local Chivu mai precizează în plângerea trimisă Parchetului că Hotărârea nr. 122/23.11.2009 nici nu ar exista în evidenţele Consiliului Local Cernavodă. Mai mult, el subliniază că această hotărâre nici nu ar fi fost trecută prin Consiliul Local.

Hotărârea nr. 122/23.11.2009 n-ar fi trecut prin Consiliu

„Susţin vinovăţia doamnei Mariana Mircea, primar al oraşului Cernavodă, de săvârşirea acestor fapte, întrucât prin Hotărârea Consiliului Local Cernavodă nr. 3/26.01.2009 aceasta a fost mandatată de către Consiliul Local pentru a desfăşura toate demersurile legate de obţinerea personalităţii juridice a Clubului Sportiv «Asociaţia Axiopolis Sport» Cernavodă. Astfel, aceasta a prezentat avocatului Gheorghiu Georgiana mai multe documente printre care şi Hotărârea falsă înregistrată sub nr. 122/23.11.2009. Acest lucru îmi formează convingerea că Mariana Mircea, primar al oraşului Cernavodă, a falsificat acel înscris prin alterarea lui şi l-a prezentat instanţei în vederea obţinerii personalităţii juridice, modificând substanţial atât Actul Constitutiv cât şi Statutul Clubului Sportiv «Asociaţia Axiopolis Sport» Cernavodă, fără să aibă în acest sens acordul consilierilor locali şi fără ca aceştia să-şi însuşească actele adiţionale stabilite în anexele HCL 122/23.11.2009", mai spune Dumitru Chivu în plângerea înaintată la Parchet. Consilierul local este de părere că Mariana Mircea este un pericol social. „Aceasta reprezintă un pericol social, rezultată din atingerea pe care o aduce încrederii publice în înscrisurile oficiale folosite în favoarea şi desfăşurarea relaţiilor sociale. Aceste relaţii sociale nu s-ar putea desfăşura normal fără apărarea valorii sociale, care este sentimentul de încredere publică în autenticitatea şi sinceritatea înscrisurilor care stau la baza lor", subliniază Chivu. Consilierul mai precizează că, în urma unor verificări, s-a ajuns la concluzia că Hotărârea nr. 122 există, dar că a fost adoptată în şedinţa ordinară din 31.08.2009, şi nu în 23.11.2009, şi, în plus, are un cu totul alt obiect: „participarea oraşului Cernavodă în Proiectul «Incluziunea socială a romilor prin formare profesională şi facilitarea accesului pe piaţa muncii prin dezvoltarea unor structuri asociative ale economiei sociale»".

„Mi-a scanat semnătura şi ştampila Consiliului Local"

Alesul local mai susţine că ştampila Consiliului Local Cernavodă şi semnătura sa au fost scanate pe Hotărârea nr. 122/23.11.2009. „Pe falsa Hotărâre nr. 122/23.11.2009, apare semnătura mea şi a secretarului, scanate de pe Hotărârea nr. 3/26.01.2009. Se poate observa cu ochiul liber că semnăturile de pe cele două hotărâri sunt identice", mai precizează Chivu în plângere.

De precizat că pe data de 9 august, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia a transmis petentului faptul că plângerea a fost înregistrată şi trimisă Poliţiei oraşului Cernavodă pentru continuarea cercetărilor. Menţionăm că am încercat în repetate rânduri să o contactăm şi pe Mariana Mircea pentru a răspunde acuzaţiilor ce i se aduc, însă nu ne-a răspuns la telefon.

În ediţia online a ziarului puteţi consulta integral plângerea lui Dumitru Chivu, Hotărârea nr. 122/23.11.2009, despre care acesta susţine că este un fals, Hotărârea nr. 3 de pe care, susţine el, a fost scanată atât ştampila Consiliului Local cât şi semnătura sa şi a secretarului, dar şi Hotărârea nr. 122/31.08.2009, despre care susţine că ar fi autentică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cernavodenii 18 Dec, 2010 19:36 dragi cernavodeni dupa cum se vad lucrurile s-ar putea sa candideze la primarie soferul Chivu Dumitru ......... ne meritam soarta ...