Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSVSA Constanța, certificat de urbanism pentru renovarea sediului din municipiu

ro

11 Aug, 2023 18:00 1255 Marime text
  • Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Constanța
 
Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a obținut un certificat de urbanism pentru sediul din Constanța, de pe șoseaua Mangaliei nr. 78.
 
Mai precis, este vorba de CU 2194 din data de 10 august 2023, DSVSA Constanța dorește implementarea proiectului „Renovare energetică aprofundată pentru corpurile C1 și C2 din cadru DSVSA Constanța prin PNRR Componenta 5, Valul Renovării”. Documentația are o valabilitate de 12 luni.
 
Valoarea totală a proiectului fără TVA este de 8.171.682 lei, conform cererii de finanțare. Nica George-Gabriel ocupă rolul de exercitare temporară funcție publică de conducere temporar vacantă de Director Executiv.
 
Amintim că pe 26 iunie, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanţa, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat ”Comandamentul Sezon Estival 2023”.

Evenimentul a avut loc în prezența vicepreședintelui Ioan OLELEU și a directorului general Cristian TOGAN din partea ANSVSA, a coordonatorului activității Comandamentului, Sandu TOLEA, director executiv al DSVSA Dâmbovița și a directorului executiv al DSVSA Constanța, Gabriel NICA.

În cadrul Comandamentului vor acționa echipe de control alcătuite din 40 de inspectori, organizate în cinci serii succesive de câte 2 săptămâni, pentru menținerea dezideratului “0 toxiinfecții alimentare”.,transmite ANSVSA prin intermediul unui comunicat oficial. 

Verificările vor fi realizate de medici veterinari, delegaţi din cadrul altor 10 Direcții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) judeţene, care, în perioada cuprinsă între 26 iunie și 3 septembrie, vor acţiona, alături de colegii din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale din cadrul DSVSA Constanța.

Activitatea de control se va desfășura pe 6 zone de interes turistic si agrement de pe litoralul Mării Negre, începând cu localitatea Vadu, până în localitatea Vama Veche, astfel: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, incluzând Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol și Mangalia.

Echipele de control vor avea sprijinul autolaboratorului și a Laboratorului sanitar veterinar si pentru siguranța alimentelor DSVSA Constanța. Se urmărește ca probele prelevate din materii prime, produse finite și testele de sanitație să fie analizate în cel mai scurt timp.

Potrvit sursei citate, zonele de agrement din județul Constanța prezintă o dinamică aparte în perioada sezonului estival, caracterizată de înființarea unui număr mare de unități de alimentație publică și unități de vânzare cu amănuntul, cu caracter temporar.

Pe toată perioada desfășurării activității Comandamentul Sezon Estival 2023, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor colabora și vor acționa împreună cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de inspecție și control.

Activitatea Comandamentului Sezon Estival 20223 are scopul de a asigura, prin inspectorii oficiali, prin resurse logistice semnificative, evitarea apariției episoadelor de toxiinfecții alimentare și de a oferi un climat de siguranță alimentară turiștilor aflați în vacanță, pe litoralul Mării Negre.
Inspectorii și autolaboratorul își vor desfășura activitatea conform unui program prestabilit dar, vor prelua şi vor verifica şi sesizările primite din partea cetățenilor.

În acest sens, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786/577007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.


 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

ANSVSA a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2023”. Vor fi controlați operatorii din toate staţiunile de pe litoral
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii