Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:11 24 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce alege românul? Oul sau micul...

ro

01 May, 2016 00:00 1570 Marime text
Alegere grea pentru mulți români care sărbătoresc astăzi Paștele și 1 Mai-ul. Dacă în fiecare an în ziua Învierii Domnului românii mergeau la nași, părinți și își petrecerau sărbătoarea în sânul familiei, anul acesta ziua de 1 mai a dat puțin peste cap regula, unii fiind debusolați. Să stea acasă cu familia să ciocnească ouă și să manânce deliciosul drob, sau să meargă la iarbă verde să încingă un gratar așa cum se cuvine în prima zi a acestei luni.
 
Una din variantele cele mai bune în astefel de sitații, pentru a ieși din dubii, este aceea de a lua membrii familiei la iarbă verde la un grătar, și înainte de bunătățile preparate deasupra cărbunilor încinși să gustați un apritiv compus din alimentele specifice sărbătorii de Paște. Ca să nu vorbim că dacă puneți pe grătarul încins și o bucată de miel deja puteți să vă declarați satisfăcuți că ați combinat două evenimente în cel mai plăcut mod cu putință.
 
Dacă și timpul mai ține cu noi, această variantă poate fi una excelentă pentru iubitorii de familie dar și de natură astfel alegând și micul și oul fără a rata una din sărbătorile mult așteptate.
 
Singurul lucru pe care românii trebuie să îl aibă în vedere este acela că oricât de bune ar fi delicatesele de pe masa lor nu trebuie să facă excese pentru a nu ajunge pe mâna medicilor și a sărbători următoarele zile în spital. Așa că mare grijă cât mâncați și mai ales de unde, având în vedere că în ultima perioadă polițiștii și inspectorii ANSVSA au depistat în toată țara tone de carne expirate sau fără acte de proveniență. Pentru a evita cazurile din cele mai nefericite trebuie să aveți grijă ce și cât consumați pentru a trece cu bine de sărbători.

Ti-a placut articolul?

Comentarii