Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi dintre militarii decedați în tragediile aviatice din județul Constanța, absolvenți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul" Alba Iulia

ro

03 Mar, 2022 11:59 1838 Marime text
Doi dintre militarii decedați în tragediile aviatice din județul Constanța erau absolvenți ai Colegiului Național Militar " Mihai Viteazul" Alba Iulia.

Reprezentanții unității de învățământ au transmis condoleanțe familiilor îndoliate. 

Redăm mesajul Colegiului Național Militar " Mihai Viteazul" Alba Iulia.

Suntem profund îndurerați de vestea că doi dintre absolvenții noștri și-au pierdut viața în catastrofa aviatică de miercuri, 2 martie, în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma.

Locotenent-comandor Florin Bogdan, pilot, în vârstă de 41 de ani, a absolvit Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia în anul 1999. Era angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.

Locotenent Sorin Pătrașcu, copilot, în vârstă de 27 de ani, a absolvit colegiul nostru în anul 2013. Angajat în armată din anul 2016, avea 500 de ore de zbor.

Alături de absolvenții noștri și-au pierdut viața și ceilalți trei membri ai echipajului, dar și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române:

Maistrul militar Gelu Banu, angajat din anul 1993, în vârstă de 52 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

Caporal cls. a III-a Cătălin Lateș, operator căutare-salvare, 29 de ani, angajat din 2012, căsătorit, doi copii.
Sergent Ionuț Marinescu, personal de însoțire medico-sanitar, 43 de ani, angajat din 2002, căsătorit, un copil.



Maistru militar cls. I Vlad Carp, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls. a II-a Sergiu Bosoi, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005, tatăl a doi copii.

Elicopterul militar tip IAR 330 - Puma decolase de urgență într-o misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR, prăbuşită miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța. Din păcate, pilotul avionului, căpitanul Costinel Iosif Niță, şi-a pierdut viaţa.

Astăzi, în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă de comemorare pentru militarii căzuți la datorie.

Suntem alături de familiile îndoliate și transmitem condoleanțe.
Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Sursa foto: facebook/Colegiul Național Militar " Mihai Viteazul" Alba Iulia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii